"Maak trouwen in buitenlucht ook mogelijk in Leuven"

N-VA trouwen
Het huwelijk is voor een koppel vaak één van de mooiste dagen en er wordt dan ook vaak zeer lang naar uitgekeken. Door Covid-19 regende het echter annulaties of moesten koppels noodgedwongen op zoek naar veilige, kleinschalige alternatieven. De N-VA-fractie stelt nu voor om trouwen in de buitenlucht en liefst op een romantische locatie mogelijk te maken.

“Zelfs wanneer er versoepelingen komen, is het niet aangewezen om snel met een grote groep samen in één ruimte te vertoeven. Daarom stellen we voor om het mogelijk te maken om de burgerlijke plechtigheid ook in de buitenlucht te organiseren”, zegt Debby Appermans, gemeenteraadslid voor N-VA in Leuven.

N-VA Leuven vindt bovendien dat huwen in de buitenlucht ook mogelijk moeten blijven wanneer de corona-epidemie al lang achter de rug is.

Lies Verlinden, gemeenteraadslid N-VA Leuven: “Trouwen in de buitenlucht is niet alleen een coronaveilige oplossing, het is ook romantisch en apart. Door er een persoonlijke toets aan te geven en het meer te personaliseren, kunnen jonge koppels nog een extra streepje magie toevoegen aan een onderdeel dat soms wordt aanzien als een verplichte formaliteit. Leuven heeft bovendien zoveel mooie, romantische plaatsen die zich hier perfect voor zouden lenen.”

De gemeenteraadsleden denken daarbij bijvoorbeeld aan het weinig bekende Dijlepark, de prachtige Kruidtuin, de speciale hoekjes van het Stadspark, enz … Het gemeentebestuur zou die locaties dan op bepaalde datums beschikbaar stellen om een huwelijk te laten voltrekken. Dat is overigens vandaag al mogelijk in gemeentes zoals Lubbeek en Glabbeek. Maar goede afspraken zijn wel nodig zodat het voor de Schepen van Burgerlijke Stand en zijn ambtenaren ook praktisch haalbaar blijft.

Lies: “Zo kunnen koppels de keuze maken voor een huwelijk in de prachtige trouwzaal van het Stadhuis of voor een huwelijk in open lucht. Het idee doet alvast dromen!”

Lees meer over