Luikenaars betrapt met cannabis, cocaïne en lachgas in Blijde Inkomststraat

blijde inkomststraat
Woensdagavond omstreeks 20.55 uur werden twee verdachten herkend door de politiediensten in een voertuig dat langs de rijbaan van de Blijde Inkomstraat geparkeerd stond. Deze verdachten, twee 27-jarige mannen uit Luik, zouden gelinkt zijn aan het verhandelen van drugs.

De bestuurder van het voertuig kon de PZ Leuven geen geldig rijbewijs voorleggen. Bij het controleren van de wagen werd cannabis en cocaïnebolletjes aangetroffen. Men vond verder ook een fles lachgas en een digitale weegschaal.

Beide verdachten werden gearresteerd en werden onderworpen aan een speekseltest, deze resulteerde negatief. Bij de fouillering van een van de verdachten werd verder nog een zakje met cannabis aangetroffen. De PZ Luik heeft een huiszoeking uitgevoerd op hun verblijfplaats in Luik, hier werd niets verdacht gevonden. De verdachten gaven beide toe in het bezit te zijn van verdovende middelen, maar ontkennen deze te verhandelen.

De twee verdachten werden bij toepassing van het snelrecht gedagvaard voor het bezit en de aankoop van verdovende middelen, alsook voor het vervoer van middelen zonder vergunning. Ze dienen zich begin oktober te verantwoorden voor de correctionele rechtbank.

Lees meer over