Lotte geeft online huiswerkbegeleiding

8 mei 2020 | 12u31 | Gepost door redactie
Lotte geeft online huiswerkbegeleiding
Lotte Bosmans (21) woont in Kessel-Lo en studeert sociaal werk aan hogeschool UC Leuven-Limburg. Via haar opleiding kwam ze terecht bij het Buddy-project van de stad en dat sprak haar meteen aan: “Ik heb zelf op school gezeten in Sancta Maria, dus het was super dat ik in die basisschool aan de slag kon als Buddy.”
Het bericht Lotte geeft online huiswerkbegeleiding verscheen eerst op Leuven Actueel.

Ondertussen ziet Lotte haar leerling twee keer per week, telkens een uur. En dat via een videoscherm. “Het verbaast me hoe gemotiveerd en rustig ze is. Je merkt dat ze het fijn vindt om online huiswerkbegeleiding te krijgen en dat het haar een zekere houvast biedt in haar weekplanning”, stelt Lotte. “Ik merk dat het haar echt helpt als ik haar vraag waar ze mee worstelt, wat ik nog extra kan uitleggen…”

Via de school kreeg Lotte al het nodige materiaal om haar Buddywerk online verder te zetten: “Op basis van de leerstof die de school mij toestuurt, maak ik, vaak met trucjes die ik zelf als kind hanteerde, schema’s of ezelsbruggetjes. Al is het niet altijd gemakkelijk om die uit te leggen via een videoscherm”, geeft Lotte toe.

Naast de huiswerkbegeleiding maakt Lotte ook tijd voor een online spelletje of een babbeltje over alledaagse dingen: “Ik benader mijn leerling niet als juf, maar eerder als vriendin. Ik ga haar ook niet forceren om iets af te maken: als ze vandaag geen zin heeft in haar Franse woordjes, werken we daar de volgende keer aan.”

Wat Lotte het meest zal bijblijven uit deze ervaring, is dat de afstand tussen leerling en Buddy – vreemd genoeg – minder groot is geworden: “Je komt vandaag meer in de persoonlijke zone van je leerling terecht: je hebt contact met haar ouders, je ziet haar huis via het scherm… dat schept een vertrouwensband. De leerling vertelt je zo al sneller meer persoonlijke dingen, waardoor je ook een luisterend oor kan bieden. En dat maakt Buddy zijn nog zo veel waardevoller!”

Het bericht Lotte geeft online huiswerkbegeleiding verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over