Leuvense vzw krijgt half miljoen euro van Google

6 februari 2020 | 16u00 | Gepost door redactie
Leuvense vzw krijgt half miljoen euro van Google
De Leuvense vzw Mobile School, een initiatief van Arnaud Raskin, heeft een enorme duw in de rug gekregen. De vzw ontvangt maar liefst 490.000 euro van het internetbedrijf Google. Hiermee kan hij doorgaan met het ontwikkelen van de nieuwe app Streetsmart.
Het bericht Leuvense vzw krijgt half miljoen euro van Google verscheen eerst op Leuven Actueel.

Mobile School bezorgt al meer dan 20 jaar mobiele schooltjes in de hele wereld. Die schooltjes bevatten lesmateriaal voor kinderen op straat, zodat ook zij die niet naar school kunnen, onderwijs kunnen volgen. Omdat de vzw in de toekomst meer wil inzetten op de opvolging van kinderen en jongeren op straat, is hij momenteel een app aan het ontwikkelen: Streetsmart. Die kan gebruikt worden door straathoek- en jeugdwerkers en kan dienen om informatie over een bepaalde jongere snel aan te passen.

Het principe is eenvoudig. De jeugdwerker kan in de app de profielen van jongeren toevoegen. Niet om de naam, leeftijd of aanwezigheid te checken, wel om een evolutie te zien in de persoonlijke ontwikkeling van de jongere. De app wordt momenteel getest door een aantal organisaties in Leuven. Tegen de zomer zou hij gebruiksklaar moeten zijn.

De schenking van Google is alvast een hele hulp om de app verder op punt te zetten.

Het bericht Leuvense vzw krijgt half miljoen euro van Google verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over