Leuvense KAMPING KONTAKT lanceert inzamelactie

25 juni 2019 | 12u36 | Gepost door redactie
Leuvense KAMPING KONTAKT lanceert inzamelactie
KAMPING KONTAKT zoekt steun voor haar duurzame stadscamping op de Philipssite. Zeven jonge vrijwilligers toveren de grasveldjes achter de Sportoase deze zomer om tot een pop-up camping. Ze voeren campagne op het growfundingplatform van Bond Beter Leefmilieu. In ruil voor een financiële bijdrage kunnen gulle gevers een leuke beloning kiezen. In ieder geval zijn jong en oud welkom met hun tent voor overnachtingen en activiteiten.
Het bericht Leuvense KAMPING KONTAKT lanceert inzamelactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Ik krijg vaak de indruk dat mensen hun vakantie tegenwoordig pas geslaagd vinden als hij exclusief is en zich mooi laat vatten op Instagram,” vertelt projectcoördinator Nele Verduyn. “Op die manier worden andere mensen net uitgesloten, en het heeft een negatieve impact op het milieu. Met KAMPING KONTAKT willen we een alternatief aanbieden om op een laagdrempelige, budgetvriendelijke en klimaatneutrale manier vakantie te vieren.”

“Het is een gewone camping, maar dan tijdelijk en in de stad,” zegt logistiek verantwoordelijke Danny Claes. “Kampeerders van alle leeftijden kunnen komen met hun tent en slaapzak maar wij bieden zelf ook tenten aan. Overdag organiseren we sportieve of creatieve activiteiten, ik denk bijvoorbeeld aan een fietstocht langs alle Leuvense abdijen. We baten een keuken en een zomerbar uit: we concentreren ons daarbij op duurzame lekkernijen, zo veel mogelijk zero waste en korte keten.”

Om het allemaal georganiseerd te krijgen, zoeken de vrijwilligers van KAMPING KONTAKT hulp uit alle hoeken. “In samenwerking met Bond Beter Leefmilieu hebben we een growfunding opgezet. Mensen kunnen ons financieel steunen en krijgen een beloning in ruil. Hoe groter de steun, hoe mooier de beloning, dat spreekt voor zich,” lacht communicatieverantwoordelijke Ana Schultze. “Voor vijftig euro steun krijg je een nachtje kamperen voor twee inclusief ontbijt én ben je eregast op ons grote openingsfeest.”

Wil je er even tussenuit maar ben je ook bezig met je ecologische voetafdruk? Aarzel dan niet en zet KAMPING KONTAKT in je agenda. Niet vergeten voldoende zonnebrand te voorzien!

KAMPING KONTAKT: 10 juli tot 4 augustus, Tivolistraat 32, Leuven

www.growfunding.be/kampingkontakt?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Leuvense KAMPING KONTAKT lanceert inzamelactie verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over