Leuvense Erica Lutes zamelt recordbedrag in door Marathon van New York te lopen

15 december 2019 | 08u46 | Gepost door redactie
Leuvense Erica Lutes zamelt recordbedrag in door Marathon van New York te lopen
Het heeft bloed zweet en tranen gekost, maar de directeur van Fulbright BeLux, Erica Lutes (38), is er eigenhandig in geslaagd om een recordbedrag van meer dan 10.000 euro in te zamelen. Dit deed ze tijdens de jaarlijkse inzamelactie van haar organisatie door de Marathon van New York uit te lopen. Fulbright BeLux is een commissie die educatieve uitwisselingen regelt en sponsort tussen de Verenigde Staten en België en Luxemburg. “Hoe het geld precies besteed zal worden is nog niet duidelijk, maar het zal zeker naar een behoeftige Belgische jongere gaan die in de Verenigde Staten wil studeren”, zegt Lutes.
Het bericht Leuvense Erica Lutes zamelt recordbedrag in door Marathon van New York te lopen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Erica Lutes, die opgroeide in de staat New Jersey in de Verenigde Staten, maar al meer dan vijftien jaar in Leuven woont heeft twee passies: haar werk en sport. Ieder jaar helpt ze Belgische en Luxemburgse studenten hun droom te vervullen. Haar organisatie voorziet studiebeurzen voor jongeren die in universiteiten in de Verenigde Staten willen studeren. Daarenboven helpt ze ook via Fulbright Amerikaanse studenten in België studeren. Dit jaar ontvingen 22 Belgen een Fulbright-beurs voor een academisch verblijf in de VS en 21 Amerikanen konden door Fulbright in België studeren.

Sporten om geld in te zamelen

Na haar uren zit Erica zelden stil. Ze doceert bijvoorbeeld interculturele communicatie aan de Odisee hogeschool in Brussel en geeft spinning lessen in Leuven en yoga in Antwerpen.
Naast het geld dat voorzien wordt door de Belgische, Europese en Amerikaanse overheden, probeert Fulbright BeLux ook ieder jaar in de herfst om via een actie extra geld in te zamelen om behoeftige Belgische studenten die in de Verenigde Staten willen studeren een extra duwtje in de rug te geven. Dit jaar heeft de actie alle verwachtingen overtroffen. Lutes haalde eigenhandig meer dan 10.000 euro op van meer dan 130 donoren door de beruchte Marathon van New York uit te lopen, en dit in een respectabele tijd van vier uur en twintig minuten. “Aan wie we het geld precies gaan geven ligt nog niet vast, maar er zijn genoeg sterke studenten die het financieel moeilijk hebben en toch hun droom willen achternagaan. Hen kunnen we hiermee steunen,” zegt Lutes.

We hadden gehoopt op twee- of drieduizend euro
Dat Lutes zo een hoog bedrag kon inzamelen was erg onverwacht. “Ik ben altijd onder mensen, of het nu voor het werk is of erbuiten. Dat zo velen onder hen mij ook zouden steunen om een marathon te lopen was een complete verrassing. We hadden gehoopt om twee- of drieduizend euro in te zamelen, maar zeker geen 10.000.”
Toch liep het niet allemaal van een leien dakje voor Lutes: “Ik loop al jaren en heb al wel een aantal marathons uitgelopen, maar deze keer had ik meerdere malen zin om op te geven. Wetende dat zoveel mensen achter mij stonden stuwde me toch vooruit”,  zegt Lutes. “Het is een ongelooflijke ervaring om donaties te ontvangen van meer dan 130 verschillende mensen en vooral tijdens een speciale tijd van het jaar, omdat het Thanksgiving is in de Verenigde Staten en de ‘Warmste Week’ in België. Ik hoop dat ik volgende jaar geen Ironman hoef te doen”, zegt Lutes.

 

Het bericht Leuvense Erica Lutes zamelt recordbedrag in door Marathon van New York te lopen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over