Leuven kiest deze zomer voor groot evenementenplein buiten stadscentrum

14 April 2021 | 15u35 | Gepost door passepartoutle…
De zomer van 2020 wordt anders dan Het Groot Verlof vroeger
De stad Leuven werkt achter de schermen hard aan de zomeranimatie. Zopas raakte bekend dat het stadsbestuur kiest voor een evenementenplein buiten het centrum. “We mikken op een bezoekersaantal van 1.500 mensen op voorwaarde dat de coronamaatregelen het toelaten”, zegt schepen Denise Vandevoort (sp.a).

Leuven is een bruisende stad waar altijd wel iets te beleven valt, zowel voor Leuvenaars als voor bezoekers uit binnen- en buitenland. Door de coronacrisis viel dit vorig jaar grotendeels stil. Sport- en cultuurevenementen werden afgelast en clubs, verenigingen en organisaties kregen rake klappen. Vorige zomer werden de meubelen nog een beetje gered door de Anderhalvemetersessies op meerdere locaties maar dit jaar kiest de stad voor een andere aanpak. Er komt een groot evenementenplein buiten het centrum van de stad.

Voetbalveld

“De locatie kunnen we nog niet onthullen maar feit is dat we kiezen voor een groot plein, qua grootte te vergelijken met een voetbalveld”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit). “We doen dit op vraag van de bezoekers maar ook op vraag van de artiesten. Ze willen een groter publiek en er is ook potentieel voor een groter publiek want het bezoekersaantal op de Anderhalvemetersessies was beperkt. Deze zomer mikken we op optredens voor ongeveer 1.500 mensen, of misschien zelfs iets meer. Als de coronamaatregelen het toelaten uiteraard…Dat is geen onrealistisch aantal aangezien we kiezen voor een groot plein dat we kunnen indelen in compartimenten. Ook in de stad zelf zal er één en ander worden georganiseerd maar dan eerder op kleine schaal.”

Lees meer over