Leuven in de top 20 van European Best Destinations

24 januari 2022 | 10u57 | Gepost door annpeeters
Grote Markt
De lijst met de beste toeristische bestemmingen in Europa wordt jaarlijks gekozen door EBD en het EDEN Network, het netwerk rond duurzaam toerisme van de Europese Commissie.

Leuven werd dit jaar als enige Belgische bestemming geselecteerd. “Niet alleen omwille van ons rijke historische en culturele erfgoed, maar omwille van de vele evenementen, groene plekken, jeugd, cultuurhuizen en het gevarieerde aanbod aan restaurants en shops. EBD verwijst naar Leuven als een ruimdenkende stad, bekend voor zijn levenskwaliteit, de inzet voor duurzame ontwikkeling en de fietsvriendelijkheid”, zegt burgemeester Ridouani (Vooruit).

Tot 10 februari kan iedereen stemmen op één van de 20 geselecteerde steden. De winnende stad wordt uitgeroepen tot Beste Europese Bestemming 2022. De winnaar kan rekenen op internationaal mediabereik in de belangrijkste nationale kranten, gespecialiseerde reispers, -blogs en -websites, sociale en audiovisuele media. Maar ook de andere deelnemende steden of regio’s genieten het hele jaar van een ruime, internationale promotie en persaandacht in meer dan 170 landen.

De andere geselecteerde steden of regio’s zijn: de Amalfikust, Amiens, Athene, Beieren, Clonakilty, Kreta, Graz, Istanbul, Lahti regio, Ljubljana, Londen, Luzern, Marbella, Nijmegen, Oradea, Plovdiv, Praag, Rome en Wenen.

Lees meer over