Leuven beraadt zich over nieuwe coronamaatregelen

16 April 2020 | 01u06 | Gepost door redactie
Leuven beraadt zich over nieuwe coronamaatregelen
De Nationale Veiligheidsraad heeft vanavond nieuwe maatregelen afgekondigd inzake het coronavirus. Daaruit blijkt dat ook in Leuven deze zomer geen grote evenementen zullen plaatsvinden, zoals Beleuvenissen en Hapje Tapje. Of er bezoek wordt toegelaten in de woonzorgcentra wordt nog volop geëvalueerd.
Het bericht Leuven beraadt zich over nieuwe coronamaatregelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Het was voor veel mensen even schrikken toen de Nationale Veiligheidsraad met de nieuwe coronamaatregelen naar buiten kwam. Dat de lockdown light zou verlengd worden tot 3 mei was voor iedereen al lang duidelijk, maar dat er opnieuw bezoek zou worden toegelaten in de woonzorgcentra – de plekken die het zwaarst getroffen zijn door het virus – , dat was een verrassing van jewelste. Zorgnet riep de directies van de rusthuizen op om de bezoekmaatregel (1 bezoeker per rusthuisbewoner) niet toe te passen wegens “totaal onverantwoord”. En ook de Leuvense woonzorgcentra Booghuys en Edouard Remy, die sowieso al zwaar getroffen zijn, zullen de deuren niet direct openen. De stad zal eerst evalueren wat de mogelijkheden precies zijn, zoals veel andere centra.

Daarnaast besliste de Nationale Veiligheidsraad om alle grootschalige evenementen tot eind augustus af te gelasten. Geen Rock Werchter dus deze zomer. En ook de Leuvense evenementen Beleuvenissen, Hapje Tapje, Half Oogst, Leuven Zingt, Leive Vloms en M-idzomer worden geschrapt. In principe vallen enkel “massa-evenementen” onder de maatregel. Daarom hoopt de stad nu snel op meer duidelijk over het woord “massa”. Want er staan ook veel kleinere evenementen op de agenda, zoals Picknick in het Park.

Het bericht Leuven beraadt zich over nieuwe coronamaatregelen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over