De scholen waar je kind wel nog terecht kan als het geen plaats toegewezen kreeg in secundair onderwijs

sancta maria

Volgens het stadsbestuur kan 95.7% van de twaalfjarigen naar een secundaire school van de eerste of tweede voorkeur in regio Leuven. ​2,3 % van de kinderen met interesse voor een Leuvense school kreeg nog geen plaats toegewezen. 

Leerlingen die nog geen school toegewezen kregen (2,3 %) zitten met de handen in het haar. Ze hopen toch nog terecht te kunnen in een school van hun voorkeur, maar moeten tegelijk ook uitkijken naar andere scholen. Waar kunnen die kinderen wel nog terecht? 

Scholen

Op www.aanmelden.school zie je welke scholen volzet zijn en welke nog vrije plaatsen hebben in de A-stroom en de B-stroom.

Voor de A-stroom is er in onze regio nog plaats in DE MET Leuven (6 plaatsen), Don Bosco Haacht (63 plaatsen), GO! Campus Redingenhof Leuven (54 plaatsen), GO! De Nova Kessel-Lo (49 plaatsen), Heilig Hartinstituut Kessel-Lo (16 plaatsen), Sancta Maria Leuven (41 plaatsen), Sint-Angela Tildonk (14 plaatsen), Stroom Leuven (62 plaatsen), Veld-Veltem (9 plaatsen) en VTI Leuven (31 plaatsen).

Voor de B-stroom kunnen leerlingen in onze regio nog terecht in Don Bosco Groenveld Heverlee (4 plaatsen), GO! De Nova Kessel-Lo (8 plaatsen), Sint-Angela Tildonk (1 plaats) en VTI Leuven (6 plaatsen). 

 

Lees meer over