Jong N-VA Leuven wandelt voor kwetsbare kinderen

Jong N-VA wandelt voor het goede doel
Jong N-VA Leuven ging op zondag 5 juli op bedevaart van Leuven naar de basiliek van Scherpenheuvel. Door deze wandeling te koppelen aan een online inzamelactie, kon Jong N-VA Leuven 526 euro doneren aan Domo Vlaanderen, een vzw die gezinnen in moeilijkheden ondersteunt.

Jong N-VA Leuven vertrok op zondag 5 juli om 7 uur uit centrum Leuven op bedevaart naar de basiliek van Scherpenheuvel, ter gelegenheid van 11 juli, de Vlaamse feestdag. “Het was een geelgekleurde wandeling, via het Kasteel van Horst en de Abdij van Averbode, waarbij we met trots onze Vlaamse Leeuw hebben laten wapperen", zegt Pieter Van Hoe, bestuurslid en student Informatiemanagement aan de FEB.

Omdat het coronavirus veel kwetsbare gezinnen en kinderen heeft getroffen, besloot het bestuur van Jong N-VA Leuven om met de wandeling geld in te zamelen voor een goed doel. “We kozen voor Domo Leuven, een vzw die kwetsbare gezinnen ondersteunt", zegt Sarah Mondelaers, bestuurslid van Jong N-VA Leuven en student Rechten aan de KU Leuven. Mensen konden online doneren en zo een kaarsje branden voor dierbaren, geluk, examens, … “Onze wandeling van 41 kilometer heeft zo niet minder dan 526 euro opgebracht. We bedanken iedereen voor hun vrijgevigheid.”

“Wij zijn zeer verheugd dat we een aardig bedrag hebben kunnen doneren en elkaar ook eindelijk terugzagen, het was zeker een goede teambuilding.” zegt Torben Gering, voorzitter van Jong N-VA Leuven. “Graag danken we de stappers voor hun zere voeten en vooral ook Kamerlid Theo Francken, Vlaams Parlementslid Allessia Claes, Leuven gemeenteraadslid Lies Verlinden en Vlaams Parlementslid Arnout Coel om mee te wandelen en voor hun steun en bijdragen.”

Lees meer over