Inhuldiging gerestaureerd kapelletje

2 augustus 2019 | 13u11 | Gepost door redactie
Inhuldiging gerestaureerd kapelletje
Op donderdag 15 augustus 2019 wordt vanaf 10.30 uur het gerestaureerd kapelletje in de Abdij van Vlierbeek ingehuldigd. Tegelijk wordt de replica Onze Lieve Vrouw van Vlierbeek gewijd. Het kapelletje was ooit een tuinprieel op één van de vier hoeken van de parterretuin in de abdij. De Kerkfabriek OLV Vlierbeek nam het initiatief voor een […]
Het bericht Inhuldiging gerestaureerd kapelletje verscheen eerst op Leuven Actueel.

Foto: hs

Op donderdag 15 augustus 2019 wordt vanaf 10.30 uur het gerestaureerd kapelletje in de Abdij van Vlierbeek ingehuldigd. Tegelijk wordt de replica Onze Lieve Vrouw van Vlierbeek gewijd.

Het kapelletje was ooit een tuinprieel op één van de vier hoeken van de parterretuin in de abdij. De Kerkfabriek OLV Vlierbeek nam het initiatief voor een grondige restauratie en kreeg daarbij de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Leuven en het Restauratiefonds Abdij Vlierbeek.

De Nederlandse kunstenares Jacqueline Baselier maakte een replica van het beeld van OLV van Vlierbeek, dat in 2004 uit de abdijkerk gesloten is. Het beeld krijgt een plaats in het kapelletje.

Op 15 augustus wordt het beeld om 10.30 uur gewijd in de viering in de abdijkerk, waarna het om 11.15 uur in processie naar het kapelletje gebracht wordt. Daar volgt om 12 uur een receptie voor alle aanwezigen.

Het bericht Inhuldiging gerestaureerd kapelletje verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over