Hockeyclub: “niets te maken met van verkrachting beschuldigde hockeycoach”

2 oktober 2019 | 20u02 | Gepost door redactie
Hockeyclub: “niets te maken met van verkrachting beschuldigde hockeycoach”
Op 1 oktober 2019 verscheen in Het Laatste Nieuws een artikel over ene Christophe C, die voor de rechtbank verscheen voor het jarenlang verkrachten en aanranden van jonge hockeyspelertjes. De Leuvense Hockeyclub wordt overspoeld met vragen, maar benadrukt dat deze man niets met de club te maken heeft.
Het bericht Hockeyclub: “niets te maken met van verkrachting beschuldigde hockeycoach” verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Op de website van Het Laatste Nieuws verscheen een artikel over een Leuvense hockeycoach die beschuldigd wordt van jarenlange aanranding en verkrachting van jonge spelers”, zegt Roel Soetens, voorzitter van KHC Leuven. “We begrijpen dat dit artikel bij onze leden mogelijks de nodige ongerustheid veroorzaakt en vragen oproept. Via deze weg kunnen we dan ook bevestigen dat deze feiten zich niet afgespeeld hebben op onze club en dat de betrokkene nooit verbonden was met KHC Leuven.”

Respect is een kernwaarde

“Voor zover als nodig, bevestigen we dat onze club een plaats moet zijn waar iedereen zich goed voelt, veilig kan sporten en waar plezier gemaakt wordt. Respect voor elkaar is één van onze kernwaarden, waarop de gedragscode is gebaseerd. Daarom is er geen plaats voor pestgedrag, racisme, intimidatie, machtsmisbruik, fysiek of verbaal geweld of ongepast (seksueel) gedrag. Worden er toch grenzen overschreden, bij jezelf, je eigen kinderen of bij anderen, meld dit dan bij onze vertrouwenspersoon, Lee Cooreman.”

8 jaar cel

Christophe C (40) riskeert acht jaar cel voor de jarenlange aanranding en verkrachting van enkele van zijn spelertjes. Hij begon met een van hen een relatie toen die nog maar 13 jaar was. De lijst met aanklachten is lang, maar zijn advocaat vraagt de vrijspraak. Hij wordt beschuldigd van verkrachting van zowel minder- als meerderjarigen, aanranding van de eerbaarheid, bezit en verspreiden van kinderporno en informaticabedrog. De man gaf zich meestal uit als Dries Vandevelde en verbleef officieel bij zijn moeder in Heverlee. Vonnis volgt op 5 november.

Het bericht Hockeyclub: “niets te maken met van verkrachting beschuldigde hockeycoach” verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over