Het klavertje vier voor de hedendaagse school

25 november 2019 | 06u05 | Gepost door redactie
Het klavertje vier voor de hedendaagse school
Pieter Busschaert (31) is godsdienstleerkracht in het Miniemen Instituut. Vanuit de klaspraktijk en zijn eigen worstelen met dyslexie is hij actief op zoek naar steeds betere vormen van hedendaags onderwijs. Zijn zoektocht resulteerde in een boek.
Het bericht Het klavertje vier voor de hedendaagse school verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Vandaag roept het beeld van een school het idee op van onderwijs als bewaarklas, een plaats waar kinderen als kostbaar object even in een kluisje worden gezet tot de dagelijkse sleur die mama en papa moeten doormaken weer voorbij is”, zegt Pieter Busschaert. “Onze jeugd is meer waard dan dit en we verwachten de dag van vandaag ook meer van een school dan dit. In dit boek proberen we een visie te ontwikkelen voor scholen om te vernieuwen en moderniseren, zonder te vervallen in “pretpedagogie” of “college- mentaliteit”. We bouwen aan een moderne visie om te voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse maatschappij.”
Hoe kunnen we de visie van scholen vernieuwen en moderniseren om te voldoen aan de verwachtingen van de hedendaagse maatschappij? Welke bronnen kunnen we aanspreken om ons onderwijs te vernieuwen en specifiek de visie van de scholen up te daten? “Dit zijn relevante vragen in discussies, zoals bij het oprichten van PERRON 3000 of het BOS-verhaal. Ik rol in mijn boek ‘Het klavertje vier voor de hedendaagse school’ een visie uit om scholen te vernieuwen en te moderniseren, zodat ze voldoen aan de verwachtingen van deze tijd. Het is een boek voor iedereen die met onderwijs bezig is. ”

Studeren kan iedereen leren

Eerder dit jaar schreef Pieter Busschaert ook al het boek ‘Studeren kan iedereen leren’. Dit kleine boekje wil je als ouder of leerkracht tips meegeven over hoe je studerende kinderen kan helpen. Het zijn geen vernieuwende methodes, maar traditionele tips die de tand des tijds in het onderwijs hebben doorstaan. Zo kan je het studieproces beter begrijpen en begeleiden.
Beide boekjes zijn te koop bij www.bol.com.?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht Het klavertje vier voor de hedendaagse school verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over