Heilig Hartinstituut trekt met 2000 leerlingen naar Walibi

Walibi
Uitzonderlijke tijden vragen uitzonderlijke maatregelen. Het afgelopen jaar was niet makkelijk, maar in het Heilig Hartinstituut in Heverlee vinden ze dat hun leerlingen een dikke pluim verdienen, omdat ze de coronamaatregelen heel goed gevolgd hebben.

Het afgelopen jaar was voor heel wat leerlingen niet gemakkelijk. Het dragen van mondmaskers, afstand houden, de quarantainemaatregelen, afkoelingsweken, afstandsonderwijs, ... ze hebben het allemaal meegemaakt. "We vinden dat onze leerlingen het er bijzonder goed van afbrengen en ze verdienen dan ook een pluim voor hun aangehouden inzet en positivisme. Heel graag willen we hen dit schooljaar nog een bijzondere ervaring bieden. Daarom kwam de school samen met pretpark Walibi tot een overeenkomst en zal het pretpark op dinsdag 25 mei uitzonderlijk geopend worden, zodat we er met alle leerlingen van de eerste en tweede graad van de vestigingen in Heverlee en Kessel-Lo terecht kunnen. Uiteraard worden de coronamaatregelen strikt opgevolgd, zodat de uitstap veilig kan verlopen", laat de school weten. 

Derde graad niet vergeten

Het plan om op 25 mei naar Walibi te gaan is ontstaan in de 1ste graad (ter vervanging van de reeds geplande schoolreis). "Omdat het park enkel kan geopend worden bij een bezetting van minimaal 2000 personen beslisten we om de leerlingen van de 2de graad te laten aansluiten. Omwille van de geldende maatregelen in verband met extra muros activiteiten moet in de bus per klasbubbel worden gereisd. Het is bijgevolg een complexe, logistieke operatie om alle leerlingen daar te krijgen. De bestelde bussen moeten meerdere malen op en af rijden. We namen contact op met zowat alle busmaatschappijen, de Lijn en de TEC om 2000 leerlingen ter plaatste te krijgen. We onderzochten ook alle mogelijke alternatieven maar die bleken niet haalbaar of in strijd met de opgelegde maatregelen. Zo is bv. reizen met de trein niet toegestaan voor extra muros activiteiten", zegt Adjunct-directeur eerste graad Lieve Smeulders.

"Nog eens ca 40 ritten heen en terug toevoegen voor alle leerlingen in de derde graad blijkt op dit ogenblik jammer genoeg niet realiseerbaar. Indien de maatregelen worden versoepeld en er wel twee klassen in één bus mogen reizen, kan de derde graad eventueel nog aansluiten. Op dit moment zijn we nog steeds in onderhandeling met de Lijn in een poging om het alsnog haalbaar te maken voor de derde graad. We houden onze leerlingen op de hoogte."

Lees meer over