Fifty One Club Leuven organiseert de voorstelling ‘Veiöet/Achteröet’ ten voordele van Zorgcirkels Jongdementie

28 oktober 2021 | 09u07 | Gepost door annpeeters
hugo symons
Op zondag 5 december 2021 om 15 uur brengt Hugo Symons in zaal De Roosenberg een conference ten voordele van Zorgcirkels Jongdementie.

In 1974 brachten Hugo Symons en René Gijsemberg voor het eerst ‘Het Machtig Reservoir’ van de Britse auteur Peter Terson ten tonele in een productie van de Leuvense toneelvereniging De Reynaertgezellen. Danny Gybels, naast advocaat ook een gevierd woordkunstenaar, schreef een vervolg over de iconische opzichter van ‘Het Reservoir’.

Na een filmische terugblik op ‘Het Reservoir’ kruipt Hugo Symons weer in de huid van Fille, de volkse ex-opzichter van het waterreservoir. Die is intussen al meer dan 25 jaar met pensioen en kijkt naar de wereld rondom hem met een kritische blik en onverbloemde commentaren. Het resultaat is een hilarische conference, doorspekt met kwinkslagen en verrassende opmerkingen in een sappig dialect.

Goed doel

Zorgcirkels Jongdementie zet zich in voor personen bij wie voor hun 65ste al de eerste symptomen van dementie zijn vastgesteld en voor hun omgeving. Dat gebeurt via zorgbegeleiding aan huis of in het dagcentrum De Wingerd. Daarnaast biedt men ook permanente zorgen in het WZC De Wingerd. Jaarlijks worden er in de provincie Vlaams-Brabant zo’n 60 nieuwe diagnoses vastgesteld.

Praktisch

Wanneer: 5 december 2021

Waar: Zaal De Roosenberg aan de Zoete Waters (Oud-Heverlee).

Aanvang: 15.00 uur

Prijs: 20 euro (inclusief een gratis consumptie na de voorstelling)

Kaartverkoop: bij voorkeur online via focleuven.be (eventueel ook nog ter plaatse)

Lees meer over