Eerste steen van nieuw kinderdagverblijf is gelegd

13 september 2019 | 00u21 | Gepost door redactie
Eerste steen van nieuw kinderdagverblijf is gelegd
Donderdag 12 september legde Bieke Verlinden, voorzitter van Zorg Leuven, samen met architecte Elke Martens de eerste steen van een nieuw kinderdagverblijf. Een naam heeft de opvang nog niet, originele ideeën zijn welkom.
Het bericht Eerste steen van nieuw kinderdagverblijf is gelegd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Naast woonzorgcentrum Eduard Remy komt in het najaar van volgend jaar een nieuw kinderdagverblijf, dat plaats biedt aan 50 kinderen. Het is de bedoeling dat de bewoners van het woonzorgcentrum en de kinderen van het kinderdagverblijf in de toekomst samen activiteiten gaan doen. Beide gebouwen delen dezelfde tuin, wat heel wat mogelijkheden biedt. Zo zal de tuin tijdens het weekend ook opengesteld worden voor jonge kinderen, die op bezoek komen in het woonzorgcentrum.

Volgens Schepen van Welzijn Bieke Verlinden zal er in het kinderdagverblijf vooral plaats zijn voor kinderen uit kwetsbare gezinnen, kinderen met specifieke zorgbehoeften en kinderen uit verschillende culturen. Vanaf 1 juni 2020 kunnen ouders zich aanmelden voor een opvangplaats.

Een naam heeft de nieuwe opvang nog niet. Wie een origineel idee heeft, mag zijn voorstel in de ideeënbus in wzc Remy achterlaten.

 

Foto: Zorg Leuven

Het bericht Eerste steen van nieuw kinderdagverblijf is gelegd verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over