De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar

13 juni 2019 | 12u23 | Gepost door redactie
De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar
Van 18 juli t.e.m. 18 augustus tovert M zijn dakterras opnieuw om tot de gezelligste bar van Leuven: de zoMerbar. Een mix van cocktails en cultuur is ook dit jaar weer het recept voor een reeks heerlijke zomeravonden. Het uitzicht over de skyline van Leuven krijg je er gratis bij.
Het bericht De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Telkens van donderdag tot zondag opent op het dak van M om 18 uur de zoMerbar. Iedereen kan er terecht voor hapjes en drankjes in de avondzon. Én voor een reeks inspirerende, ontspannende of net opzwepende avondvoorstellingen. Het programma is een mix van muziek, poëzie, literatuur, comedy en alles wat daartussen zweeft. Oude bekenden en nieuwe ontdekkingen wisselen elkaar af, met een focus op die laatste.

Denise Vandevoort, voorzitter M: “Met de zoMerbar toont M zich opnieuw als een plaats van ontmoeting, waar mensen samenkomen en waar iedereen van cultuur kan komen genieten. Voor sommigen is de bar een eerste kennismaking met het museum, voor anderen een kans om nieuwe artiesten te ontdekken of gewoon gezellig te ontspannen. In het culturele programma komen jong en oud samen en versmelten verschillende disciplines. Op die manier past de zoMerbar volledig in het verhaal van M.”

Woord op donderdag

Elke donderdagavond staat er in de zoMerbar ‘woord’ op het programma. In die categorie bieden we een podium aan Noodzakelijk Kwaad, die poëzie en muziek versmelten, en gaan we in gesprek over literatuur met Imke Courtois. Zonen Max Temmerman, Mustafa Kör en Maarten Goethals komen praten over hun relaties met hun vaders en Zaki over onze relatie met muziek.

Muziek op vrijdag en zaterdag

Op vrijdag en zaterdag vullen muzikanten ons podium. We ontvangen onder andere Ana Diaz, die met haar mix van jazz, flamenco en hiphop eerder al het publiek mocht opwarmen voor Angèle en deze zomer ook op Dour Festival staat. De melancholische zielen  kunnen zich laten meeslepen door de beklijven de stemmen van Low Land Home. Verder op het programma: MEYY, Illuminine, Catbug, CEEYS, Ivy Falls, It Was a Storm, JAKOMO, EMY, Larssen. en WOLKEN.

Comedy op zondag

Zondag maken we plaats voor comedy. Het duo achter Grof Geschud komt in M zijn nieuwe zaalshow LIJMEN in primeur testen. Jeron Dewulf komt de harde realiteit van het leven toetsen aan het parallelle universum van de sprookjes. Piet kusters zal zich in M dan weer ontpoppen tot mentalist. Verder op het programma: Piet De Praitere (bekend  als Claude Delvoye uit de Canvas-serie Bevergem), Karel De Rijcke en Els Dejonghe.

Praktisch

De zoMerbar is open tussen 18 juli en 18 augustus, telkens van donderdag- tot zondagavond (enkel van 1 tot 4 augustus blijft de zoMerbar dicht omdat het festival M-IDZOMER dan doorgaat in M). Op de openingsdagen van de zoMerbar is het dakterras van M vrij toegankelijk vanaf 18 uur. Op donderdag en zondag blijft de bar open tot 22 uur, op vrijdag en zaterdag tot 24 uur. Voor 12 euro pik je ook het optreden van die avond mee. In dat ticket is ook toegang tot de avondopening van het museum inbegrepen (18 tot 20 uur, op donderdag tot 22 uur). Meer info: www.m-zomerbar.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

Het bericht De zomer begint op 18 juli in de zoMerbar verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over