De Bib Leuven lanceert afhaaldienst vanaf 6 april

4 April 2020 | 16u45 | Gepost door redactie
De Bib Leuven lanceert afhaaldienst vanaf 6 april
Vanaf maandagmiddag 6 april biedt de Bib Leuven haar leden een afhaaldienst voor reserveringen aan. Onder meer om de veiligheid van publiek en personeel te garanderen, zijn de bibliotheek en haar filialen sinds de start van de coronacrisis tijdelijk gesloten. Omwille van de verlenging van de maatregelen en op verzoek van het Federaal Crisiscentrum past de Bib Leuven haar essentiële dienstverlening aan. Zij blijft daarbij vanzelfsprekend alle geldende veiligheidsvoorschriften voor leners en medewerkers vooropstellen.
Het bericht De Bib Leuven lanceert afhaaldienst vanaf 6 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Door de coronamaatregelen zitten heel wat mensen thuis”, zegt schepen Denise Vandevoort “Zowel kinderen als volwassenen hebben nood aan verstrooiing, informatie en ontspanning. In de bibcollectie vind je een mooi kwalitatief aanbod van boeken, speelfilms, cd’s, strips en games. Daarom biedt de bibliotheek een basisdienstverlening aan waarbij materialen uit de collectie van de hoofdbib in Tweebronnen gratis kunnen gereserveerd worden.”

Hoe werkt het?
Vanaf maandag 6 april om 12 uur kunnen leden van de Bib Leuven via de online bibcatalogus beschikbare materialen uit de MiniBibcollectie van de Bib Leuven Tweebronnen gratis reserveren. Voor wie niet online kan gaan, is telefonisch reserveren ook mogelijk via het nummer 016 27 45 33, van maandag tot en met vrijdag, tussen 12 en 18 uur.

De bibmedewerkers verwerken de aanvragen in volgorde van binnenkomen en met inachtneming van alle geldende veiligheidsvoorschriften. Lezers krijgen na een aantal dagen een persoonlijke uitnodiging om hun materialen te komen ophalen in het afhaalpunt de Bib Leuven Tweebronnen. Dit kan op de opgegeven werkdag tussen 12 en 18 uur. Toegang is enkel mogelijk via Rijschoolstraat 4.

Per lidmaatschap kan je in totaal maximum 5 bibmaterialen reserveren, bijkomend bij wat je al in huis hebt. Deze items kunnen momenteel niet opnieuw worden ingeleverd. De uitleendatum wordt ingesteld op een week na de heropening van de bibliotheek.

Meer info vind je op de website van de Bib Leuven.

Andere services
“De digitale collectie van de Bib Leuven blijft daarnaast voor alle leners continu van thuis uit beschikbaar”, legt Dieter Deplancke, afdelingshoofd van de Bib Leuven uit. “Denk hierbij aan de digitale prentenboeken (Fundels), aan meer dan 4.000 internationale tijdschriften en kranten (Pressreader), het krantenarchief van GoPress en last but not least de selectie digitale films op http://www.dalton.be?utm_source=rss&utm_medium=rss. Check ook onze sociale media voor interessante lees-, luister- en kijktips. Zo ondersteunt de Bib op haar manier de Leuvenaar om deze moeilijke periode door te komen.“

Het bericht De Bib Leuven lanceert afhaaldienst vanaf 6 april verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over