Corona-pv's voor negeren nachtklok

10 januari 2021 | 11u56 | Gepost door annpeeters
Politie
Zaterdagnacht na het ingaan van de nachtklok zette een patrouille aan de Vaartkom een wagen aan kant voor controle. De 22-jarige bestuurder, een man uit Rotselaar, kon geen geldige reden geven om nog rond te rijden. Ook in de Hertogstraat werd een wagen aan de kant gezet, de bestuurder en zijn passagier mogen zich aan een pv verwachten.

Hij kreeg een corona-pv. Bij controle van het voertuig, bleek dit niet geldig verzekerd te zijn. De auto werd getakeld naar de stallingsplaats van de politie. De eigenaar krijgt zijn voertuig pas terug als hij een geldige verzekering kan voorleggen.

Hertogstraat

Een 34-jarige chauffeur uit Leuven werd zaterdagochtend omstreeks 4 uur in de Hertogstraat door een patrouille aan kant gezet. Hij reed rond met een passagier en kon geen geldige reden geven waarom hij de nachtklok negeerde. Bovendien was hij onder invloed van alcohol. De man moest zijn auto aan kant laten staan en zijn rijbewijs tijdelijk inleveren. Hij zal een pv rijden onder invloed in de bus krijgen. Bovendien kreeg hij er een corona-pv bovenop, net zoals zijn passagier.

Lees meer over