Cipier riskeert 40 maanden celstraf voor handel in de gevangenis

17 februari 2021 | 09u16 | Gepost door annpeeters
Opnieuw staking in gevangenis Leuven-Centraal
Peter R . (51), een gewezen cipier, riskeert 40 maanden celstraf voor handel in verdovende middelen in de gevangenis van Leuven Centraal.

De man uit Geetbets smokkelde wodka en cocaïne binnen in de gevangenis. Hij werd betrapt en riskeert nu zelf 40 maanden cel. 

Volgens de verdediging begon het met binnenbrengen van smartphones in de gevangenis. Later werd Peter R. onder druk gezet en kwam er drank en drugs bij. Hij zou ook geneesmiddelen binnengesmokkeld hebben, er werden verpakkingen gevonden met zijn naam op. Omdat de man altijd 's nachts werkte, kon hij de verboden goederen makkelijk mee naar binnen nemen.

Naast Peter R. werden ook nog 6 andere beklaagden voor de rechtbank gebracht, vier (ex-)gedetineerden en twee familieleden. Spilfiguur was Samir G, zijn cel diende als opslagruimte en hij onderhield het contact met de cipier. Het was ook Samir die later de gevangenisdirectie inlichtte over het handeltje. 

Tijdens een huiszoeking bij Peter R. werden xtc en heroïne aangetroffen en hij testte zelf ook positief op cocaïne. De man bekende, al kwam zijn versie van de feiten niet overeen met de versie van de spijtoptant, die overigens afwezig was in de rechtbank. 

Naast Peter R. hangt ook de andere beklaagden een celstraf boven het hoofd. Het vonnis volgt op 23 maart. 

Lees meer over