Bezoekregeling in UZ Leuven opnieuw strenger

6 november 2021 | 15u30 | Gepost door annpeeters
UZ Leuven: opnieuw niet-dringende raadplegingen en functiemetingen
Het coronavirus circuleert weer heviger, binnen en buiten het ziekenhuis. Opnieuw komen er meer COVID-19-patiënten in het ziekenhuis terecht en staan de zorgverleners elke dag voor moeilijke keuzes en afwegingen. Opnieuw zijn ze genoodzaakt om de bezoekregeling te verstrengen, de bezoekerscafetaria te sluiten en in de koffieshop de algemene horecarichtlijnen toe te passen.

"Deze nieuwe golf komt hard aan, voor onze patiënten van wie de zorg moet uitgesteld worden en voor alle UZ Leuven-medewerkers bij wie de vorige golven nog in de kleren zitten. Onze veerkracht wordt steeds meer op de proef gesteld, maar is er nog altijd. Samen blijven we grenzen verleggen", laat UZ Leuven weten. 

Vanaf maandag 8 november 2021 wordt de bezoekregeling verstrengd. Het bezoek is dan enkel toegelaten onder bepaalde voorwaarden. Neem steeds contact op met de afdeling van de patiënt, elke werkdag tussen 9 en 12 uur om uw bezoek aan te vragen en vast te leggen. 

Bezoek is vanaf maandag slechts 3 keer per week mogelijk, waarvan 1 keer in het weekend en steeds op afspraak. Tot nu toe was er iedere dag bezoek op afspraak mogelijk. Er worden slechts 2 bezoekers toegelaten, altijd dezelfde personen vanaf maandag. Voordien mochten die 2 personen wijzigen. 

Lees meer over