Alleen zesde middelbaar naar school in Sancta Maria

12 mei 2020 | 09u40 | Gepost door redactie
Alleen zesde middelbaar naar school in Sancta Maria
In Sancta Maria Leuven worden alleen de zesdejaars van het secundair onderwijs op school verwacht. “Als leerlingen weer naar school komen, moeten de gebouwen klaar zijn, getoetst aan uiterst strenge veiligheidsregels, die geen ruimte laten voor vrije interpretatie of creatieve oplossingen. Wij herstarten op maandag 18 mei 2020 de lessen op school, uitsluitend voor de […]
Het bericht Alleen zesde middelbaar naar school in Sancta Maria verscheen eerst op Leuven Actueel.

In Sancta Maria Leuven worden alleen de zesdejaars van het secundair onderwijs op school verwacht. “Als leerlingen weer naar school komen, moeten de gebouwen klaar zijn, getoetst aan uiterst strenge veiligheidsregels, die geen ruimte laten voor vrije interpretatie of creatieve oplossingen. Wij herstarten op maandag 18 mei 2020 de lessen op school, uitsluitend voor de prioritaire groep leerlingen van het zesde jaar, in verschillende deelgroepen van maximaal 12 leerlingen en met een vast dag- en lokaalschema, gebaseerd op vier ononderbroken contacturen per week. Vandaag krijgen de leerlingen een schema, waarop ze kunnen zien wanneer ze op school verwacht worden”, zegt directeur Willy Lemmens.

De leerlingen zullen in bubbels les volgen, de ene groep van 9 tot 13 uur, de andere groep van 12 tot 16 uur. De groepen komen niet met elkaar in contact en zullen elkaar nooit kruisen in de gangen.

“We laten de andere jaren niet starten, omdat de veiligheidsanalyse uitwees dat onze school niet uitgerust is om een groter volume leerlingen veilig les te laten volgen. Langer dan 4 uur les kan ook niet, omdat we dan een pauze moeten voorzien voor de hele klasgroep, wat betekent dat alle handelingen op het vlak van hygiëne door elke leerling opnieuw moet uitgevoerd worden. Veiligheid en gezondheid zijn voor ons prioritair. Daarenboven ondervinden we dat het afstandsonderwijs goed loopt. Leerlingen gaan hun jaar zeker in schoonheid kunnen afsluiten.”

Over evaluaties, deliberaties en attesteringen bestaat momenteel nog geen duidelijkheid, daar worden de richtlijnen van de overheid afgewacht.

Het bericht Alleen zesde middelbaar naar school in Sancta Maria verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over