9926 inschrijvingen voor paas- en zomerkampen van Sporty

11 januari 2021 | 22u22 | Gepost door annpeeters
sporty
Op zondag 10 januari zijn de inschrijvingen voor de paas- en zomerkampen 2021 van de Leuvense vzw Sporty gestart. "Na een jaar met heel veel onzekerheden mogen we toch zeggen dat onze leden nog steeds het volle vertrouwen hebben in Sporty."

In 2020 zijn er 11906 kampen geboekt bij Sporty (13889 kampen beschikbaar). In totaal hebben er 7441 kinderen van 3 tot 16 jaar deelgenomen aan ponykampen, sportkampen, taalkampen, avonturenkampen, creakampen, … "Een ruim aanbod dat we ook tijdens de zomervakantie met de nodige aandacht voor de maatregelen van de overheid hebben kunnen verwezenlijken", zegt Jeroen Goffin, eindverantwoordelijke van vzw Sporty uit Kessel-Lo. 

"Bij de inschrijvingen van vorig jaar in januari, toen er nog geen sprake was van Corona, hebben we 8472 inschrijvingen mogen noteren op de eerste inschrijvingsdag. Een bezetting van 61% van de beschikbare plaatsen." 

Zondag is dit aantal met bijna 20% gestegen. 1454 inschrijvingen meer als vorig jaar. "In totaal 9926 kampinschrijvingen hebben we mogen noteren. 2500 families die gisteren aan hun pc zaten om voor een Sportykamp in te schrijven. Een onverhoopt succes voor ons in deze toch wel onzekere tijden."

Voor ouders blijft het kampenaanbod van Sporty dus toch een zekerheid in deze moeilijke periode. "We zijn dan ook fier dat we voor kinderen en jongeren mooie voorzichten kunnen bieden om in alle vakantieperioden op kamp te kunnen gaan."

Het Sporty team bekijkt deze week alle inschrijvingen. "Uit ervaring weten we dat deze maand nog veel verschuivingen zullen gebeuren. Het kan ook zijn dat we hier en daar groepen bijmaken. Staat je kindje op een wachtlijst? Hou je mailbox dan heel goed in de gaten." 

Lees meer over