7 dagen op 7 van 8 tot 20 uur gratis hulp bij Leuven Helpt

23 maart 2020 | 09u42 | Gepost door redactie
7 dagen op 7 van 8 tot 20 uur gratis hulp bij Leuven Helpt
“Leuven was de eerste stad die het hulpplatform lanceerde, ondertussen volgden al 170 steden en gemeenten het voorbeeld”, zegt Dries Wiercx, coördinator van Leuven Helpt. “Het hulpaanbod is een succes, maar toch zien we nog altijd dat heel wat Leuvenaars ons niet kennen en dat is jammer. Er staan 1350 vrijwilligers klaar om mensen te […]
Het bericht 7 dagen op 7 van 8 tot 20 uur gratis hulp bij Leuven Helpt verscheen eerst op Leuven Actueel.

“Leuven was de eerste stad die het hulpplatform lanceerde, ondertussen volgden al 170 steden en gemeenten het voorbeeld”, zegt Dries Wiercx, coördinator van Leuven Helpt. “Het hulpaanbod is een succes, maar toch zien we nog altijd dat heel wat Leuvenaars ons niet kennen en dat is jammer. Er staan 1350 vrijwilligers klaar om mensen te helpen, dus we kunnen echt veel betekenen voor Leuvenaars met noden. Op de site van Leuven Helpt zie je het volledige aanbod. We willen ook heel actief de professionele sector oproepen om mee Leuven helpt in te schakelen. Thuisverplegers, dokters, huisartsen, … vul samen met je patiënten de gegevens op het platform in, zodat we kunnen bijspringen waar nodig.”

Aanbod

Om enkele voorbeelden van het aanbod op te sommen: hond uitlaten, opvang aan huis bij kinderen van zorgverleners, naar apotheek gaan, naar post gaan, boodschappen doen, eten brengen, brief krijgen, een babbeltje via de telefoon, videobellen tegen eenzaamheid, tekeningen krijgen, … maar ook specifieke vragen kunnen bekeken worden.

Hoe?

Wie gratis hulp wil, kan bellen naar 016/27.27.72, mailen naar leuven.helpt@leuven.be of het formulier op de site invullen. Je geeft aan welke hulp je wil en wanneer je dat wil. Als er een geschikte vrijwilliger gevonden is, word je op de hoogte gebracht hoe en wanneer je precies geholpen wordt.

Het bericht 7 dagen op 7 van 8 tot 20 uur gratis hulp bij Leuven Helpt verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over