46e Speciale Kinderdag Arthur Dewit was een groot succes

14 september 2019 | 20u46 | Gepost door redactie
46e Speciale Kinderdag Arthur Dewit was een groot succes
Afgelopen woensdag 11 september, sloten de Jaartallen van Leuven het drieluik van de festivalperiode 2019 af met de 46e Speciale Kinderdag Arthur Dewit.
Het bericht 46e Speciale Kinderdag Arthur Dewit was een groot succes verscheen eerst op Leuven Actueel.

De Mannen en Marrainen van de Jaartallen ontvingen meer dan 350 sociaal en fysiek achtergestelde kinderen en hun begeleiders op Leuven Kermis. Na de rondgang op de kermis werd de kinderen een drankje en een geschenk aangeboden en ontvingen de aanwezige scholen en instellingen in de wandelzaal van het stadhuis een cheque ter waarde van 500 euro.

De financiering van deze onvergetelijke dag komt van verschillende bronnen, maar voornamelijk uit evenementen die door de Jaartallen of Marrainen georganiseerd worden. Het bekendste evenement is de stand op de Kerstmarkt.

Gulle gift van twee Leuvense cafés

Het is niet altijd even gemakkelijk om de nodige fondsen te vergaren, maar dit jaar kwam er een gulle gift van twee Leuvense cafés.  De uitbaters van De Leivese Ton in de Bondgenotenlaan en Den Beiaard op het Ladeuzeplein verzamelen al enkele jaren ‘rosse centjes’, die ze elk jaar aan een goed doel schenken. Deze keer viel die eer te beurt aan de Speciale Kinderdag Arthur Dewit en werd een bedrag van 750 euro aan het Koninklijk Verbond der Jaartallen overhandigd.

Deze mooie bijdrage is een welgekomen hulp in de jaarlijkse zoektocht naar fondsen. Het Koninklijk Verbond wil dan ook de uitbaters en klanten van beide cafés uitdrukkelijk bedanken voor hun sociaal engagement.

Het bericht 46e Speciale Kinderdag Arthur Dewit was een groot succes verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over