24-urenloop afgelast in eerste semester

Betrapt tijdens diefstal drankkarton
Studentenkoepel LOKO laat weten dat de jaarlijkse 24-urenloop in het Sporkot niet zal doorgaan in het eerste semester.

"Vanuit LOKO delen we mee dat het coronaproof alternatief van de 24-urenloop in het eerste semester helaas afgelast is. Of er een 24-urenloop in het tweede semester komt, zal de komende weken besproken worden. We bedanken team LOKO Sport en alle andere vele helpende handen voor al het werk die ze de afgelopen twee maanden toch nog hebben verzet", laat de studentenkoepel weten. 

Na 2 intensieve maanden aan voorbereidingen heeft LOKO Sport samen met de kringen en loopploegen besloten om de 24-urenloop in het eerste semester af te gelasten. De afgelopen twee maanden werden er door de coördinator en mandatarissen van LOKO Sport, samen met de kringen, loopploegen en de externe partners, plannen uitgewerkt rond een alternatief concept van de 24 urenloop.

Het concept - 36 uren opgedeeld in 12 uren over 3 dagen, zonder publiek, maar met een kwaliteitsvolle livestream - had alle ingrediënten om te slagen. Het ontbrak echter wel aan tijd. Midden augustus werd er door de kringen gestemd om de 24-urenloop te laten doorgaan in week 5 van het academiejaar, zoals elk jaar het geval is. Dit jaar zou het dus zijn doorgegaan op 19, 20 en 21 oktober 2020. “De timing van week 5 leek ons nipt, maar niet onhaalbaar. Samen met mijn twee mandatarissen zijn we ons blijven inzetten om deze editie mogelijk te maken, maar het is jammer genoeg tijd voor ons om de onhaalbaarheid van het concept tegen week 5 onder ogen te zien”, aldus Marnik De Bont, coördinator Sport.

Het grootste probleem ligt bij het krijgen van de verschillende goedkeuringen. “Alle aanvragen voor KU Leuven domein en openbaar domein werden op tijd ingediend, maar goedkeuringen zijn niet makkelijk te krijgen in deze coronatijden”, laat Marnik weten. De mensen van LOKO Sport bleven de plannen gedurende het gehele proces afstellen op de coronamaatregelen van kracht, maar de laatste goedkeuringen zouden te laat binnen zijn geweest. Nieuwe informatie rond de samenwerking met bepaalde partners en inschatting van de mogelijke evolutie rond coronaregels binnen de sportevenementen waren uiteindelijk doorslaggevend.

Geen 24-urenloop in het eerste semester wil niet zeggen dat er geen 24-urenloop zal zijn in het academiejaar 2020-2021. De komende weken zal het concept en de haalbaarheid ervan tegen het tweede semester worden geëvalueerd. Tijdens de volgende Algemene Vergaderingen zullen de kringen de beslissing maken rond het al dan niet verschuiven van de 24-urenloop naar een moment in het tweede semester.

Lees meer over