Gezocht: iets om te ruilen tegen een splinternieuwe iPad

12 februari 2021 | 11u29 | Gepost door annpeeters
ruil
Van drankjeton van €2 tot een iPad van € 520 in 3 weken tijd? “Dat is een beter rendement dan Bitcoins”, zeggen de organisatoren van Crisis Festival in Erps-Kwerps. Ze organiseren een ruilactie als aanvulling op de gebruikelijke festivalsponsoring.

Het zijn abnormale tijden voor de zomerfestivals, ook voor de zomer van 2021 zijn er nog veel onzekerheden. Waar ze nu normaal volop bezig zouden zijn met het boeken van artiesten, de indeling van het terrein en het verzamelen van sponsorinkomsten, is er nog weinig activiteit te merken. “Achter de schermen lopen er wel wat voorbereidingen maar zolang het niet duidelijk is wat er mag doorgaan, kan er weinig concreets vastgelegd worden.”
 
Het Crisis Festival in Erps-Kwerps is voor een groot stuk afhankelijk van sponsors, aangezien de toegang gratis is. Omdat het door Corona echter ook voor de -vaak kleine, lokale- sponsors economisch een minder interessante periode is, zijn ze op zoek gegaan naar alternatieve inkomstenbronnen. Tom Verdeyen legt uit: “Na een brainstormsessie kwamen we op het idee om een ruilactie te doen: we vertrokken van 1 Crisis drankjeton ter waarde van €2, en proberen om steeds verder te ruilen tegen een item met meer waarde. Na 3 weken en 11 ruilacties verder passeerde er onder meer een barbiepop, een professionele photoshoot, een jaarabonnement bloemen en een Spaanse ham van 5 kg. En hoewel het niet meteen de bedoeling was, blijken er toch ook wat sponsors geïnteresseerd om mee te doen, ze krijgen natuurlijk op die manier aandacht op de sociale mediakanalen van Crisis Festival.”
 
Op dit moment is er een splinternieuwe iPad in de aanbieding, een item dat wel wat interesse kan wekken, hopen ze. “Waar dit zal eindigen weten we niet, we hopen stiekem op iets heel groots zoals een boot of een caravan die we dan kunnen verkopen, maar we zien wel. Qua rendement is Bitcoin er voorlopig niets tegen!“ lacht Tom.
 
Wie iets wil aanbieden in ruil, kan terecht op de Facebookpagina of website van Crisis Festival: crisisfestival.be/degrotecrisisruil
 
Crisis Festival ontstond in 2009, als reactie op de toenmalige financiële crisis. De organisatoren, allemaal oud-leiders van Chiro Erps-Kwerps, wilden een gratis dag plezier aanbieden voor jong en oud. 12 jaar later is het festival uitgegroeid tot een jaarlijks event met zo’n 3000 bezoekers.
 
 

Lees meer over