Dealende familie gebruikte zelfs verborgen laadruimte in brandblussers om wit poeder te vervoeren

Illustratie drugs.

Een kwartet uit Kortenberg hangt een flinke straf boven het hoofd op de Leuvense correctionele rechtbank. De vader, dochter, ex-schoonzoon en hun buurman brachten tussen 2019 en 2020 in hun omgeving 9 maanden lang cocaïne aan de man.

Het openbaar ministerie vroeg 30 maanden cel en 8.000 euro boete voor zowel vader als dochter, zo wisten ze bij HNB. Ook de verbeurdverklaring van 87.300 euro aan druginkomsten hangt hen als het zwaard van Damocles boven het hoofd. Buurman Robin M. had had een ongunstig strafregister, maar nam minder hooi op de vork in het handeltje. Dat kwam hem op een vordering van 24 maanden cel en 8.000 euro boete te staan. Voormalige schoonzoon Yacine D. bleef afwezig, voor hem werd bij verstek 18 maanden cel en ook 8.000 euro boete gevorderd.

De dochter stond volgens de procureur aan de leiding van deze 'firma'. Vader Ronny onderhield contact met de klanten met verschillende telefoons. Natalia leverde de cocaïne bij de klanten met behulp van een brandblusser met een verborgen compartiment. Daarin zat zogezegd 'fruitsap', uiteraard een codewoord voor het goedje.

De uitspraak in deze onfrisse zaak wordt begin januari 2023 verwacht.

Lees meer over