Nieuwe turnzaal voor Keerbergse gymclub

31 augustus 2021 | 22u34 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
uitgebreide zaal gympies
Gymclub De Gympies start het nieuwe sportieve seizoen met een uitbreiding van de turnzaal. De voormalige polyvalente zaal werd vergroot en specifiek ingericht voor gymnastiek

De uitbreiding van de accommodatie is aanzienlijk: naast de bestaande turnzaal van 750 m2 werd de voormalige polyvalente zaal vergroot tot 544 m2. Daardoor beschikt de club momenteel over een accommodatie van 1.300 m2. De nieuwe gymzaal is ingericht met vast gymmateriaal, met extra aandacht voor toestelturnen voor jongens, tumbling en trampoline, naast een zone met specifiek materiaal voor kleutergym. 

Gymclub De Gympies werd opgericht in 1985, bij de bouw van het sportcomplex in de Putsebaan. De club is steeds blijven groeien en kampt al verschillende jaren met plaatsgebrek. “De uitbreiding komt dan ook niets te vroeg,” aldus voorzitster Ilse De Smedt: “Ons aanbod is heel gevarieerd en bijzonder laagdrempelig. Kleuters kunnen vanaf 3 jaar in de club terecht. Iedereen is welkom en kan op elke leeftijd, zonder enig instapniveau, starten. De laatste jaren zien we vooral bij tumbling en trampoline een fenomenale groei, met wachtlijsten voor een tiental groepen nog voordat het seizoen van start is gegaan…. Dankzij deze uitbreiding moeten we geen kinderen meer aan de kant laten staan wegens plaatsgebrek.” De club telt momenteel ruim 1300 actieve leden tussen 3 en 83 jaar. Dankzij de uitbreiding van de accommodatie kunnen wekelijks 70 lesuren voor recreanten ingericht worden. Met de uren van de wedstrijdgroepen erbij overschrijdt de club ruimschoots 100 lesuren per week.

“Gympies, doe zo verder. We zijn fier op jullie,” aldus de bevoegde schepen van Sport Bob Saviolo (Open VLD), waarbij hij ook de vorige bestuursploeg die het bouwdossier ingeleid heeft bedankte, net als studiebureau D+A  die het project in goede banen leidde en aannemer Vandezande. Burgemeester Erik Moons (Open VLD), tevens schepen van financiën, focuste op de financiële plaatje: het project kostte 476.000 euro. De helft daarvan wordt gedragen door de gemeente en 22,5% door de Vlaamse overheid. De Gympies draagt zelf 27,5% bij via een renteloze lenig van de gemeenste over 15 jaar.

Lees meer over