Nieuwe zitbanken in Keerbergen

bank

De gemeente Keerbergen start deze week met het plaatsen van nieuwe zitbanken. Deze verwezenlijking komt er na het uitgebreide burgerparticipatieproject ‘Mijn plekje, ons bankje’, waarbij Keerbergenaars zelf hun favoriete locaties mochten indienen. 

 

Vorige zomer startte de gemeente Keerbergen, op vraag van de seniorenraad, met een burgerparticipatieproject voor meer zitbanken in de gemeente. Keerbergenaars kregen de kans om locaties voor te stellen en achteraf te stemmen voor hun favoriete locatie. In nauwe samenwerking met Natuurpunt werden de beste locaties in de Keerbergse natuurgebieden uitgekozen om te genieten van hun natuurlijke schoonheid.

Start

In de week van 15 april start de gemeente met de plaatsing van de eerste zitbanken. In elk natuurgebied van Keerbergen, de Broekelei, het Pommelsven en de Kruisheide, worden er telkens 2 boomstamzitbanken geplaatst. De zitbanken worden gemaakt door het houtatelier van Natuur- en Landschapszorg. Het hout voor deze banken, is afkomstig uit lokaal natuur- en landschapsbeheer. Natuur- en Landschapszorg beheert de hele productieketen, van boom tot afgewerkt product. Dit initiatief draagt bij aan de bevordering van duurzame producten en praktijken in de regio. Bovendien biedt het project kansen aan doelgroepwerknemers, met de steun van het departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid. Zo wordt er ook sociale inclusie en economische veerkracht bevorderd. 

En de andere zitbanken?

De andere zitbanken en picknicktafels zullen hun plaats vinden in de maand juni. Bij de Heimolen komt er een rolstoelvriendelijke picknicktafel, waardoor deze plek voor iedereen toegankelijk wordt. De andere locaties vind je hier: Mijn plekje - ons bankje (keerbergendenktmee.be)

De gemeente hoopt dat deze nieuwe zitbanken en picknicktafels niet alleen rustpunten zullen zijn voor wandelaars en natuurliefhebbers, maar ook plekken waar spontane ontmoetingen kunnen plaatsvinden. 'Het een prachtig voorbeeld is van hoe we samen kunnen werken om onze gemeenschap te versterken en te genieten van al het moois dat Keerbergen te bieden heeft. We bedanken dan ook iedereen voor hun betrokkenheid bij dit project.'

Lees meer over