Keerbergs atheneum gaat volledig op afstandsonderwijs over

koninklijk atheneum keerbergen
Om de kerstexamens te vrijwaren, voert het Koninklijk Atheneum van Keerbergen voor iedereen afstandsonderwijs in vanaf maandag 29 november tot aan de examens.

"Spijtig genoeg moeten we vaststellen dat de coronacijfers ook op school niet de goede kant opgaan", zo luidt het op de Facebookpagina van het Koninklijk Atheneum van Keerbergen. "Daarom hebben we bepaalde klassen deze week al naar huis moeten laten gaan. Andere klassen die wel nog op school zijn, zijn zelden volledig aanwezig (de ene leerling komt terug, een andere dient huiswaarts gestuurd te worden). Ook een aantal leerkrachten zijn jammer genoeg positief getest en afwezig/ziek, dienen in quarantaine te gaan, …. De organisatie van de dagdagelijkse schoolwerking komt hierdoor erg onder druk te staan, met inhaaltoetsen, gevraagde bijlessen, ouders/leerlingen die vragen naar afstandsonderwijs in combinatie met bijlessen, ..."

Om de kerstexamens te vrijwaren, besliste de school daarom om voor iedereen afstandsonderwijs in te voeren en dit vanaf maandag 29 november tot aan de examens. "Zo zal elke leerling op dezelfde manier op de examens worden voorbereid. Dit hebben wij gisteren na overleg besloten en vandaag aan iedereen op school gecommuniceerd.", aldus de school.

De leerlingen van onze TSO-sport richting zullen op school wel hun sporttechnische vakken krijgen. De andere theoretische vakken volgen ook zij via afstandsonderwijs.

"Afstandsonderwijs, met nu elke les echte contactmomenten, is een surrogaat voor het echte contactonderwijs, maar is op dit moment - hopelijk maar voor 10 dagen dit schooljaar - te verkiezen boven de huidige manier van werken.", gaan ze verder. "Wij kunnen deze periode van 10 dagen ‘veilig thuis zitten’ vergelijken met een quarantaine voor de examens. Op deze manier hopen we dat zo goed als alle leerlingen (goed voorbereid) aan de examens zullen kunnen deelnemen."

Lees meer over