Vlaams Belang voert actie tegen asielcentrum Kampenhout

Asielcentrum

Mandatarissen, militanten en sympathisanten van het Vlaams Belang hebben deze dinsdagochtend betoogd aan de oude slipschool in Kampenhout. Dit om hun afschuw tegen de aangekondigde komst van een mega-asielcontainerdorp voor 400 bewoners te verkondigen.

Volgens de Vlaams-nationalistische partij is de locatie volstrekt ongeschikt om een dergelijk centrum neer te poten. Bovendien is er momenteel niet de minste wettelijke basis om een dergelijke woonmastodont neer te poten. Zo ligt de slipschool midden in een waardevol natuurgebied en is er niet de minste sanitaire voorziening, afwatering of riolering. “Op een moment dat onze landbouwers om de oren worden geslagen met hallucinante vergunningsvereisten inzake stikstof veegt Vivaldi zijn broek aan alle wettelijke voorwaarden inzake omgevingsvereisten. Cynisme ten top”, aldus Vlaams parlementslid Klaas Slootmans.

Volgens Slootmans kampt Halle-Vilvoorde bovendien nu al met buitensporige gevolgen van massa-immigratie uit Brussel. “Onze regio behoort nu al tot de meest vervreemde en ontheemde van het land. Meer dan een derde van de inwoners in Halle-Vilvoorde is van vreemde herkomst. De Vlaamse Rand is geen vergaarbak voor het opengrenzenbeleid van Vivaldi. De limieten van wat wij aankunnen zijn niet bereikt, ze zijn overschreden. Genoeg is genoeg", klinkt het.

Meer fundamenteel pleit de partij voor een asielstop. "Asielzoekers die 15 veilige landen zijn doorkruist, komen hier niet voor de veiligheid, maar voor de royale sociale zekerheid. Zolang men die niet afschermt zal dit land een magneet blijven voor gelukzoekers”, klonk het nog.

Niet enkel voor Vlaams Belang is dit mega-asielcontainerdorp een doorn in het oog. Ook Natuurpunt en gewezen staatssecretaris van Asiel & Migratie en burgemeester van Lubbeek, Theo Francken (N-VA) uitten al eerder protest.

Lees meer over