Verdachte verstopt zich na achtervolging onder wagen maar wordt gevonden door speurhond

PZ Kastze

Op woensdag trok een verdacht voertuig de aandacht van agenten van politiezone Kastze tijdens een controleactie op de Haachtsesteenweg in Kampenhout. 

De motards van de politiezone merkten al rijdend het verdachte voertuig op en zetten de bestuurder aan de kant. "De bestuurder was aan het bellen en had niet meteen door dat onze collega’s al van hun motor waren gestapt en richting zijn wagen kwamen. Toen hij de agenten opmerkte, heeft de man, waarschijnlijk in lichte paniek, linksomkeer gemaakt met z’n wagen om te kunnen ontkomen aan de politie. Dat vonden de agenten verdacht, waarop ze op hun motor sprongen en de wagen achterna gingen", zegt de woordvoerder van de politiezone.

"Met een luide sirene en blauwe flikkerlichten achter zich aan, reed de bestuurder aan een kruispunt door het rode licht en verliet hij de Haachtsesteenweg, om vervolgens zwalpend verder te vluchten van de politie. Even later ging de verdachte in de remmen en nam hij de benen via een zijweg richting bebost gebied. Intussen waren meerdere politieploegen én een helikopter mee op zoeken naar de voortvluchtige. De politie was dichtbij."

Hond

"Een hondengeleider kwam, door de scherpe reukzin van een speurhond, uit bij de verdachte, die zich onder een geparkeerde wagen had verstopt. Weglopen zat er niet meer in. Hij kon snel geboeid worden. In een klein tasje  dat hij bij zich had, werden drugs teruggevonden. Ook in het voertuig dat hij achterliet, werden drugs aangetroffen. Het onderzoek loopt."

Lees meer over