Motards van politiezone Kastze snellen vluchtende bromfietser (19) achterna

PZ KASTZE

Dinsdag tijdens een verkeerscontrole aan Kampenhout-Sas probeerde een 19-jarige bromfietser te ontglippen, maar dat lieten de motards van de politie niet gebeuren, ze snelden hem achterna.

De agenten wilden een 19-jarige bromfietser aan de kant zetten voor controle, maar die ging er als de bliksem vandoor. "De achtervolging werd ingezet. Twee motards moesten hierbij de gashendels stevig opendraaien", zegt politie Kastze. "Tot aan de grens met Mechelen, duurde het kat-en-muis-spel. Onze vakbekwame motorrijders moesten al hun rijtalenten aanwenden om veilig langs het jaagpad te scheuren, in het wiel van de vluchtende bromfietser. Een van de twee collega's kon uiteindelijk de bromfiets voorbijsteken. De vluchter zat ingesloten tussen twee blauw flikkerende motoren en kon geen kant meer op. 'In de remmen gaan dan maar...', moet hij gedacht hebben. De achtervolging bereikte haar eind. Er vielen gelukkig geen gewonden."

"De bromfiets, die was allesbehalve koosjer: opgedreven en bovendien niet ingeschreven of verzekerd. Na een controle op 'de rollen' stelden we vast dat de bromfiets een maximumsnelheid behaalde van maar liefst 127 km/u. Levensgevaarlijk, maar gelukkig eentje dat alweer uit het verkeer geplukt is. Verder onderzoek loopt."

Lees meer over