Ook Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) gekant tegen containerdorp in Kampenhout: "Inbreuk tegen het milieu"

Zuhal Demir

Nadat de gemeente Kampenhout zich verzette tegen het containerdorp voor 400 asielzoekers aan het Hellebos in Kampenhout, deed Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) hetzelfde.

Het kernkabinet van de nationale regering besloot vorige week om 700 extra opvangplaatsen in het leven te roepen voor asielzoekers. Daarvan wilden ze staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) er 400 onderbrengen in Kampenhout. Meer bepaald de site van de oude slipschool van de rijkswacht.

Het plan van staatssecretaris Nicole de Moor (CD&V) om er een containerdorp te plaatsen voor 400 asielzoekers brengt flink wat commotie met zich mee. Na een betoging van Vlaams Belang en verbaal protest bij monde van gewezen staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) en Natuurpunt springt Vlaams minister Zuhal Demir ook op de kar. Zij moet immers de vergunning afleveren voor het betwiste perceel. “Als men de plannen voor een containerdorp zou doorzetten dan is dat een milieu-inbreuk en dus ook een misdrijf. En dan zal ik de afdeling handhaving inzetten”, deelde ze onlangs in het Vlaams Parlement mee.

Staatssecretaris De Moor heeft nog geen aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning, minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) schat de kans voor een vergunning zeer klein in.

“De regels gelden voor iedereen: zelfs een tiny house zou daar onmogelijk zijn”, antwoordde Demir op een vraag van Klaas Slootmans (Vlaams Belang). Ze vindt dat zo’n project bijna onmogelijk verzoenbaar met het waardevolle natuurgebied dat vlakbij ligt, waarvoor ze eerder geen omgevingsvergunning toestond aan de federale politiediensten voor de uitbreiding van de slipschool.

Lees meer over