Kampenhout maakt kinderen warm voor witloof

9 november 2021 | 10u21 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
witloof vroeger
Tijdens de Week van de Smaak worden kinderen in het nieuwe cultuur- en beleefcentrum De Krop in Kampenhout ondergedompeld in de wereld van het witloof. Zo kruipen ze voor een halve dag in de huid van een échte witloofboer en leren ze hoe je witloof kan ‘langen’, kuisen, verpakken, wegen, verkopen, hoe je witloofhapjes klaarmaken en natuurlijk proeven. Dit alles gebeurt onder het professionele toezicht van ervaren witloofkenners.

Foto: Roger Verelst

De voorbije jaren werd de Week van de Smaak georganiseerd in het voormalig witloofmuseum aan Kampenhout Sas. Vanaf dit jaar gebeurt dit in het nieuwe cultuur-en beleefcentrum De Krop. De Krop omvat het witloofmuseum, een theaterzaal en het Brabants Centrum voor muziektradities (BCM).

Het Witloofmuseum brengt een overzicht van het ontstaan van het witloof, de witloofplant en het witloofkot. Verder wordt ook de sociale en culturele impact van de witloofteelt, zaad- en hydrocultuur, de witloofverkoop en de witloofgastronomie toegelicht. "Dit alles willen we op een speelse manier aan de jongeren tonen", luidt het bij de gemeente. "Een museumbezoek hoeft niet saai te zijn. In het museum zal ook voldoende kleding aanwezig zijn zodat de kinderen zich kunnen verkleden als een echte boer/boerin. Op het einde van het bezoek zullen alle kinderen hebben kunnen ervaren hoe ze witloof ‘langen’, kuisen, verpakken/wegen en verkopen."

Lees meer over