Nieuw schoolgebouw GBS Anker klaar voor gebruik

1 september 2020 | 06u32 | Gepost door annpeeters
Anker
Op 1 september starten de leerlingen van GBS het Anker in een nieuw schoolgebouw. Minder dan twee jaar na de eerste spadesteek is het nieuwe schoolgebouw 100% instapklaar, en dat is zelfs sneller dan gedacht, een echt huzarenstukje. De totale kostprijs van de nieuwbouw bedraagt 3 miljoen euro.

De leerlingen van het tweede tot het zesde leerjaar kregen het afgelopen schooljaar les in nieuwe klaslokalen. Vanaf 1 september 2020 is ook de tweede fase van de bouwwerken afgerond.

Schepen van Onderwijs Bram Van Baelen (CD&V Holsbeek) vertelt: “Met de nieuwe school investeren we drie miljoen euro in Nieuwrode. Nu de tweede fase klaar is, hebben de leerlingen van de lagere school een gloednieuwe refter, een polyvalente zaal voor turnlessen of andere activiteiten, en lokalen voor directie en secretariaat. Bovendien gaat het om een zo goed als klimaatneutrale school, met zonnepanelen en goede isolatie. Het schoolteam, de dienst openbare werken, oudercomité en aannemers hebben allemaal uitstekend werk geleverd om dit plaatje klaar te krijgen tegen 1 september.”

Naast de nieuwbouw werd ook de omgeving rond het schoolgebouw onder handen genomen. Schepen van Openbare Werken Rudy Janssens (CD&V Holsbeek) legt uit: “Naast de nieuwbouw hebben we ook een deel van de speelplaats heraangelegd en een nieuw afdak geplaatst.  Dankzij de heraanleg van de omgeving rond de school zorgt het nieuwe schoolgebouw voor een aangename én veilige schoolomgeving voor de leerlingen van het Anker.”

De kostprijs van het hele project bedraagt bijna 3 miljoen euro. Van dat bedrag subsidieert de Vlaamse Overheid 1,7 miljoen euro. Op een feestelijke opening is het voorlopig nog even wachten. De maatregelen rond het corona-virus maken het niet mogelijk om er een heus schoolfeest van te maken.

Lees meer over