Feestelijke opening van Fietsbieb Holsbeek

fietsbieb
Afgelopen weekend werd in Holsbeek de Fietsbieb feestelijk geopend. De Fietsbieb is een bibliotheek van tweedehands kinderfietsen.

Vanuit de Ronde Tafel van het Klimaat kwam het idee om een Fietsbieb in Holsbeek te openen. De Fietsbieb is een project van Beweging.net en kwam in Holsbeek tot stand met de steun van de gemeente Holsbeek.

Een Fietsbieb?

Een Fietsbieb is een bibliotheek van tweedehands kinderfietsen. In Huize Chartreuze kunnen kinderen één keer per maand fietsjes komen uitproberen. Alle kinderen van 2 tot 12 jaar en hun (groot)ouders zijn er welkom. Voor 20 euro per jaar (plus 20 euro waarborg) kiest het kind een kinderfiets om mee naar huis te nemen. De Fietsbiebvrijwilligers helpen met de keuze van de fiets en zetten ‘m helemaal op maat voor de kleine fietser. Wil het kind gedurende het jaar een fiets met een andere kleur, maat of model? Dan kan hij/zij gewoon langskomen om een ander exemplaar gratis uit te kiezen tijdens het vaste openingsmoment.

Bij de Fietsbieb krijgen tweedehandsfietsjes een nieuw leven. Vooraleer ze ze uitlenen, zorgen vrijwilligers ervoor dat ze op punt staan. 

Foto's:  Steven Vanderaspoilden

fietsbib
fietsbieb
fietsbieb

Lees meer over