Chris Dusauchoit krijgt contactverbod opgelegd na belagen buur met kwetsende sms'en

24 november 2021 | 17u20 | Gepost door redactieleuven…
rechtbank
Mediafiguur Chris Dusauchoit (59) heeft van de rechtbank een contactverbod opgelegd gekregen met zijn buur, een veehouder in Sint-Pieters-Rode (Holsbeek). Het mestkalverenbedrijf naast de deur is een doorn in het oog van Dusauchoit. In 2018 begon hij zijn buurman te bestoken met krenkende sms'en. De rechtbank achtte de belaging bewezen.

De veehouder werd in het verleden in eerste aanleg al veroordeeld voor wantoestanden in zijn mestkalverenbedrijf. Als gevolg van die milieu-inbreuken en mestoverschotten kampt Dusauchoit naar eigen zeggen met een vliegenplaag om u tegen te zeggen. Het zat de dierenvriend zo hoog dat hij in 2018 zijn buur met wrede sms'en begon te bestoken. Het slachtoffer diende daarop klacht in met burgerlijke partijstelling en haalde nu zijn slag thuis in de rechtbank. Daar werd de belaging bewezen verklaard.

Er werd geoordeeld dat de inhoud van de sms'en - soms met doodsverwensingen - totaal ongepast was. Vorige maand bood Dusauchoit wel zijn excuses aan in de rechtbank, maar liet ook weten nog steeds hinder te ondervinden van de veeteler en zijn bedrijf. De rechtbank gaf Dusauchoit de gunst van de probatie-opschorting. Als voorwaarden mag hij de komende twee jaar geen contact meer zoeken met het slachtoffer en moet hij ook de media mijden om zijn beklag te doen over zijn buur. 

Lees meer over