Kat Marcelle beschoten in Veltem: "We dachten dat ze plots doodziek was, maar er was meer aan de hand"

kat
Marcelle, de kat van Viviane Dewever uit Veltem, is beschoten. Niet door een jager, maar opzettelijk zegt de vrouw. Het incident gebeurde in de buurt van de Rozenlaan en Mastellestraat.

"Woensdagavond was Marcelle plots doodziek, ze kon niet meer op haar poten staan en er zat geen leven meer in", zegt Viviane Dewever uit Veltem. "Ik heb de dierenarts hier in Veltem na 22 uur opgebeld en gelukkig mochten we direct komen. Ze wist niet wat eraan de hand was, ze begreep niet wat het kon zijn. We wisten niet dat ze beschoten was, dus het was voor ons ook een raadsel."

Hartje zeer zwak 

"Het hartje was zeer zwak, de kleur van de ogen was niet goed en Marcelle reageerde niet normaal. De dierenarts dacht aan een zware hersenschudding of bloedarmoede. Marcelle heeft een spuit gekregen en er werd bloed afgenomen, wat niet zo simpel is bij een kat. Die avond hebben we de ganse nacht bij haar gewaakt, omdat ze niet meer reageerde. Gelukkig begon de spuit het 's ochtends te werken en kon Marcelle al waggelend uit haar bakje komen om onder de kerstboom te gaan liggen. Daar heb ik haar dan een snackje voor poezen kunnen geven, wat me toch wat meer hoop gaf."

Raar bolletje

"Mijn zoon ontdekte dat Marcelle een raar bolletje had. Geluk bij een ongeluk belde de dierenarts dat de bloedstalen, omwille van een defect tijdens het transport, niet goed meer waren en dat die opnieuw moesten genomen worden. Toen we terug bij dierenarts waren, vroegen we haar naar dat bolletje te kijken en ze wist direct dat het een kogel was. We hebben veel angst gehad en nu nog want ze is nog zeer zwak, haar hart is nog niet in orde. Maandag wordt ze geopereerd."

Lees meer over