En plots zit er een exotische vogel in de tuin...

De Heilige ibis zat zomaar in een tuin in Haacht
Bewoners uit Haacht keken vreemd op toen er een wel erg speciale gast in de tuin zat. Tussen de kippen was een Heilige ibis gezellig mee aan het eten. Uiteindelijk kon de exotische vogel gevangen worden en werd hij naar het Natuurhulpcentrum gebracht.

“Aangezien hij duidelijk een kwetsuur aan de poot had belden mensen ons op. Vrijwilliger Steven ging een kijkje nemen maar bij het zien van een vangnet koos de ibis voor het hazenpad. Omdat hij er al enkele dagen zat en dus vermoedelijk honger had gaven we de bewoners de tip om hem met eten in hun tuinhuis te lokken. En dat werkte: we kregen al meteen een telefoontje dat de ibis veilig in het tuinhuis zat. Nadien werd hij opgehaald en naar het Natuurhulpcentrum gebracht voor verdere verzorging”, zo klinkt het bij Animal Rescue Service VZW.

Rest de vraag: is dit een tam of een wild exemplaar? “Dat zal moeilijk te achterhalen zijn. De vogel heeft geen ring en komt hier normaal niet voor. Deze soort komt voor in Afrika. Alhoewel een sporadische 'dwaalgast' wel eens kan opduiken. Het is alleszins goed dat hij gevangen is en de nodige zorgen krijgt”, besluiten ze bij Animal Rescue Service VZW.

Foto: Animal Rescue Service VZW.

 

Lees meer over