Vzw Cattitude zet werkzaamheden tijdelijk stop

9 oktober 2019 | 11u12 | Gepost door redactie
Vzw Cattitude zet werkzaamheden tijdelijk stop
Het geld is op, de bezielers van vzw Cattitude zijn moe, uitgeput, op en voelen zich verslagen. Ze leggen de werking van de organisatie voor minstens één maand stil.
Het bericht Vzw Cattitude zet werkzaamheden tijdelijk stop verscheen eerst op Leuven Actueel.

Cattitude is een jonge vzw, die opgericht is in januari 2017 door enkele enthousiaste dierenvrienden. Dagdagelijks zetten ze zich in voor het welzijn van (zwerf)katjes in de ruime omgeving van Leuven. Hun dierenliefde is groot, maar daarmee run je geen uit zijn voege barstende organisatie.

“Moe, uitgeput, op, gebroken, gefaald, verslagen… Dat is zowat een samenvatting van hoe we ons voelen de laatste weken”, zeggen ze bij Cattitude. “De spreekwoordelijke druppel die de emmer deed overlopen, kwam er donderdag. Er werd een kitten van een maand of 5 stervend binnen gebracht, volledig onderkoeld, uitgedroogd en comateus. Uiteraard zetten wij en onze dierenarts ook deze keer alles op alles om deze kleine erdoor te krijgen. Maar helaas stierf hij een uur na aankomst al. Hoewel we eerst dachten in de richting van een aanrijding of vergiftiging kwamen we er al snel op uit dat parvo de doodsoorzaak was. Parvo is een uiterst besmettelijk en dodelijk virus, voornamelijk niet gevaccineerde kittens lopen hierbij gevaar. Hoewel het gaat om een geïsoleerd geval, werden er toch de nodige maatregelen genomen, enkele kittens werden preventief behandeld en de vangacties werden stilgelegd.

We voelen ons even compleet verslagen. De onzekerheid, het plaatsgebrek, de blijvende toestroom aan meldingen, onze compleet leeggezogen bankrekening, onze eigen gemoedstoestand, … We zijn op.”

Snelle groei

Cattitude groeide in een snel tempo uit tot een organisatie die compleet uit zijn voegen aan het barsten is. In 2018 vingen ze in totaal 342 katjes op, dit jaar in september zaten ze al over de 400 katjes.

“Hoewel we van een aantal gemeenten een tussenkomst krijgen voor de sterilisaties en castraties is dat lang niet genoeg om onze werking te blijven garanderen. De afgelopen maanden was het een beetje van dag tot dag leven, van rekening tot rekening. Tot vandaag, tot we de laatste rekening betaalden die we nog konden betalen. Tot we niet anders kunnen dan die ene moeilijke beslissing te moeten nemen. We stonden voor een enorm moeilijke keuze maar we kunnen niet anders. Hoewel we altijd doorzetters zijn en ook in de toekomst zullen blijven vechten voor al die zwervertjes die onze hulp zo nodig hebben, geven we ons vandaag even gewonnen… Onze rekening is leeg, onze opvang zit volledig vol en wij zitten er eventjes doorheen.”

Werking stil gelegd

“Daarom hebben we besloten om de werking van onze organisatie voor minstens één maand volledig stil te leggen. Onze gsm gaat uit, onze mail krijgt een automatic reply, alle vangacties worden stilgelegd en er worden geen nieuwe meldingen meer aangenomen. De komende weken zullen we ons voornamelijk focussen op het plaatsen van de moeilijker plaatsbare katjes en van onze organisatie terug een financieel gezonde vzw te maken.”

Wie wil helpen, op gelijk welke manier? Laat het hen weten:  info@cattitude.be.  “Wil je ons graag financieel een handje helpen? Dan kan je steeds een vrije bijdrage storten op het rekeningnummer BE50 7340 4359 2718.

 

Het bericht Vzw Cattitude zet werkzaamheden tijdelijk stop verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over