Whoopi mag jaar gratis wonen boven Burger King, maar kan er geen gebruik van maken

Kirsten Bosmans
1 maand geleden
door Kirsten Bosmans

Whoopi Storme heeft de wedstrijd van Burger King gewonnen die al een tijdje liep in Leuven. Burger King ging op zoek naar naamgenoten van haar ‘Whopper’-burger, de winnaar zou een jaar lang gratis een appartement boven de fastfoodketen in Leuven mogen betrekken. Maar de winnares, nota bene een vegetariër, kan er niks mee aanvangen.

Het was nochtans een leuk concept: mensen die als voor- of achternaam ‘Whopper’ hadden, maakten kans op een jaar lang gratis wonen in een appartement boven Burger King in Leuven. Mooie heldere woning, pal in het centrum van de stad: veel beter kon het niet worden. Maar blijkbaar zijn de ‘Whoppers’ in Vlaanderen dun gezaaid, niet één naamgenoot daagde op. Daarom besliste Burger King het roer om te gooien en een andere tactiek te gebruiken: ook mensen met een soortgelijke naam als Whopper kwamen in aanmerking. En zo kwam het dat Whoopi Storme de oproep op Facebook zag passeren en in een gekke bui besliste deel te nemen.

Een beslissing waar ze achteraf lichtjes spijt van had. Want de studente architectuur uit Antwerpen won, met een overtuigend aantal stemmen, maar ze moest toegeven dat ze weinig kon aanvangen met het appartement. Whoopi woont namelijk in Antwerpen en studeert in Gent. Een woning in Leuven heeft ze dus in het geheel niet nodig.

Whoopi en Burger King bekijken nu verder hoe ze het probleem kunnen oplossen. Whoopi hoopt dat het appartement gratis ter beschikking kan worden gesteld van iemand anders. Iemand die er meer nood aan heeft.

Pittig detail: Whoopi wijst niet alleen het appartement af, maar ook een lekkere Whopper. Ze gaat namelijk vegetarisch door het leven.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans