Fruit Vanhellemont lanceert levenswater ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’

12 januari 2020 | 11u23 | Gepost door redactie
Fruit Vanhellemont lanceert levenswater ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’
Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe Museum44 in Meensel-Kiezegem lanceert Fruit Vanhellemont een Eau-de-vie ter herdenking van de oorlogsslachtoffers van het dorp tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Het bericht Fruit Vanhellemont lanceert levenswater ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Fruit Vanhellemont is een gevestigde waarde in het Hageland op het vlak van streekproducten op basis van hun lekkere appels en peren. Vanaf heden komt er weer eentje bij: ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’. Het is een levenswater of eau-de-vie geworden op basis van appel- en perensap.

Bedenkers Mario & Gert Vanhellemont vertellen: “Naar aanleiding van de recente opening van Museum44 in ons dorp, willen we met ons bedrijf ook ons steentje bij dragen aan dit mooie initiatief. We willen op een originele manier hulde brengen aan onze gevallen dorpsgenoten, en met de opbrengst het museum steunen. De Traan is daarom een levenswater geworden met een symbolisch alcoholpercentage van 44°, het jaartal van het drama in ons dorp.”

Ten voordele van Museum44
Het levenswater wordt op de markt gebracht ten voordele van het in augustus geopende Museum44 in Meensel-Kiezegem. “De Traan van Meensel-Kiezegem is voor onze ploeg van vrijwilligers een prachtig teken van appreciatie voor ons harde werk van de afgelopen jaren. De opbrengst van dit lekkere drankje gaan we investeren in het ontwikkelen van leerpakketten voor het lager en middelbaar onderwijs. Op deze manier proberen we onze jongeren bewust te maken van de waarden van de democratie. We zijn de familie Vanhellemont dan ook zeer dankbaar”, aldus Tom Devos, bestuurder van Museum44.

Nu in de winkel
Je kan ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’ vanaf vandaag verkrijgen in de streekwinkels van Fruit Vanhellemont in Meensel-Kiezegem en Tienen, alsook in Museum44. Online bestellen is ook mogelijk op www.fruitvanhellemont.be?utm_source=rss&utm_medium=rss en www.museum44.be?utm_source=rss&utm_medium=rss.

Het bericht Fruit Vanhellemont lanceert levenswater ‘De Traan van Meensel-Kiezegem’ verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over