Online platform blaast eerste kaarsje uit

26 maart 2021 | 13u32 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
Gerry en Annelore
Een jaar geleden lanceerden Gerry Caluwaerts en Annelore Wuyts, gemeenteraadsleden voor Open VLD, de website shoppenintw.be om op die manier de lokale handelaars, en vooral de horeca, in Tielt-Winge een hart onder de riem te steken. Gestart met een 45-tal handelaars, hebben ze intussen de grens van 100 bereikt en is het gratis online platform in de gemeente goed gekend.

1 jaar geleden nam Corona ons leven over. Omdat ze al vermoeden dat dit niet meteen zou veranderen en de handelaars alle hulp zouden kunnen gebruiken om deze crisis te overleden, startten Gerry Caluwaerts en Annelore Wuyts een gratis platform voor alle handelaars van Tielt-Winge waarop alle info en links naar bestelmogelijkheden beschreven staan. "Op die manier wilden we vooral de take-away initiatieven van lokale horeca bundelen", aldus Gerry. "We hoopten hen zo toch enig perspectief te kunnen bieden."

Ondertussen hebben heel wat mensen de weg naar het platform gevonden. "Meer dan 10000 websitebezoeken later kunnen we spreken van een succesvolle ruggensteun voor de lokale handelaars", gaan ze verder. "Nu we weer een nieuwe stap in de bestrijding tegemoet gaan proberen we ook links aan te bieden naar online platforms om te winkelen op afspraak." Ze roepen alle handelaars dan ook op zich aan te melden. "Met een simpele mail naar annelore.wuyts@telenet.be nemen we iedereen graag op in het overzicht." besluiten ze. 

Lees meer over