Discotheek De Kroon sluit na 45 jaar door coronacrisis

De Kroon
De zaakvoerders van discotheek De Kroon in Scherpenheuvel hebben vandaag via Facebook laten weten dat ze hun zaak na 45 jaar zullen sluiten. Ze wijzen daarvoor deels naar de coronacrisis.

Het was via hun Facebookpagina dat zaakvoerders Louis en Petra vandaag aan hun klanten lieten weten dat ze het voor bekeken houden. “Beste klanten”, staat er te lezen, “mede dankzij de coronacrisis hebben wij besloten om De Kroon na 45 mooie jaren permanent dicht te houden. We willen jullie allemaal bedanken om elk weekend zo talrijk aanwezig te zijn en er telkens weer een feest van te maken! In de toekomst kan er misschien gesproken worden van reünie-evenementen. Bedankt & tot gauw. Louis, Petra & team De Kroon.”

Door het coronavirus zijn dancings en discotheken al sinds 13 maart gesloten. Aanvankelijk hoopten ze in september te mogen heropenen, maar gezien de recente opflakkering van het virus lijkt die kans bijna onbestaande. Volgens virologen zou het wel eens een jaar kunnen duren voor de evenementensector opnieuw op volle toeren kan draaien. Er wordt dan ook voor heel wat sluitingen en faillissementen gevreesd in de sector.

Lees meer over