Nieuwe winkel opent in Aarschot tijdens coronatijd

10 januari 2021 | 16u23 | Gepost door redactie
Dejavu
Dejavu, de winkel van de leerlingen van KAMSA, opent de deuren

Een onderneming opstarten in tijden van Corona, het is een gewaagd idee. Toch gaan de leerlingen uit het 7de specialisatiejaar Verkoop en Vertegenwoordiging van Atheneum Kamsa in Aarschot net die uitdaging aan. Zij geloven in nieuwe kansen en mogelijkheden voor het nieuwe jaar met de opening van hun pop-up kledingzaak, Dejavu.

“Dejavu geeft kansen”, zegt Wendy De Rijck, medebegeleidster van dit leerlingenproject. “Het meest zichtbare zijn de kansen voor de mooie kledingstukken die we aanbieden om opnieuw gezien te mogen worden, alsook kansen voor onze leerlingen om ervaring op te doen om zelf een winkel uit te bouwen, vanaf het beginconcept, tot en met de uiteindelijke realisatie”. “De leerlingen zijn niet over een nacht ijs gegaan”, gaat haar collega Veerle Janssens verder. “Sinds september zijn ze in het kader van hun eindwerk aan het opzet van deze winkel bezig. Dit met het ontwikkelen van een plan van aanpak, de uitbouw van een marketingstrategie als natuurlijk ook het verzamelen van de nodige collectiestukken. Er valt dus letterlijk en figuurlijk serieus uit te pakken."

“Het was niet simpel”, laat Gilles Michiels, één van de betrokken leerlingen, opmerken. “We dienden immers goed na te denken over een geschikte locatie, een veilige werkmethode die corona-proof is en nog veel meer. Maar we hebben gelukkig wel wat hulp gehad”.

Dejavu is een kledingzaak die mee begeleid wordt door Unizo – Onderwijs en Ondernemen, en de steun kreeg van de stad Aarschot. Zo heeft deze nieuwe winkel ook onderdak gekregen in de voormalige werkhuizen van de stad, net tegenover het stadhuis. 

Directieleden Isabelle Vanhoudt en Marijke Das zijn fier al ze de stand van zaken zien. “Het gonst hier van bedrijvigheid”, reageren ze. “Je ziet dat de leerlingen geëngageerd zijn en er echt voor willen gaan om van hun winkel een succes te maken. We zijn ook erg blij dat ze daarbij ook een bewuste keuze maken om kleding te recycleren, en dat zij in hun concept daarmee milieubewustzijn en duurzaamheid centraal stellen. Deze leerlingen maken dus een groot verschil. We hopen dat ze dan ook veel geïnteresseerde klanten mogen ontvangen, om hun project mee een duwtje in de goede richting te geven”.

De leerlingen van 7 Verkoop en Vertegenwoordiging zijn alvast klaar om iedereen veilig en wel te verwelkomen. Je kan er gerust een kijkje gaan nemen en wie weet vind je meteen ook passende kleding om met een nieuw look 2021 aan te vatten. De rode loper ligt alvast klaar.

Pop-up in de werkhuizen van de stad Aarschot nog tot en met 16/1/21

Openingsuren:

Ma: 11u – 17u

Di: Gesloten

Wo: 11u – 17u

Do: 9.30u – 14u

Vrij: 11u – 17u

Zat: 13u – 16u

FB: Dejavu – Atheneum Kamsa Aarschot

Instagram: Dejavu_atheneum_kamsa_aarschot

Lees meer over