Aarschotse Fundays viert 20-jarig jubileum met (opnieuw) een gratis topfestival

Guy Swinnen

Guy Swinnen mocht bij de persvoorstelling op 18 april bij partner Audiomix zijn nieuwe plaat al komen toelichten.

Fundays bestaat dit jaar twintig jaar en daarvoor worden er gedurende drie dagen een hele reeks toppers op het podium gebracht. Op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli 2024 programmeert de organisatie maar liefst 30 optredens met niet minder dan 78 artiesten op het kerkplein van Aarschot.

Les Truttes, Average Rob, Level Six en De Romeo’s werden al geboekt. Verder op de affiche staan onder meer Timeless DJ's, The 5 AM, Les Truttes, Guy Swinnen Band, Mother Mercury Tribute, DJ Lobel & Daddyprosecco, Level Six, Omdat Het Kan & Average Bob, Ramblin' Rose, CDV, Patrick Lori, Cindy, Eric Thomsen, Jake Philips, Davy Wouters, Jonathan & Jens Wouters, Gunther F, Sammy Baker, Faith, Freek Vanrooy, Sam Gooris, Steve Tielens, Johan Veugelers, Party Poppers en Sammy Moore. 

“Omdat de prijzen van materiaal en artiesten ook dit jaar sterk zijn gestegen, was het opnieuw alle hens aan dek om toch ook dit jaar weer uit te pakken met een gratis zomerfestival in Aarschot. We zijn bijzonder trots om voor deze drie dagen weer een knappe line-up met geweldige artiesten te kunnen voorstellen. De traditionele nevenactiviteiten, zoals de reuze rommelmarkt, kermis, de 'carshow' en het dartstornooi ‘Fundays Open - Beker van Aarschot’ maken uiteraard weer deel uit van het programma”, verklaart Danny Jennes, trotse voorzitter van de VZW Fundays. 

“Het is dankzij de vaste sponsors en heel wat nieuwe sponsors, die we door het succes van vorig jaar hebben kunnen overtuigen, dat we het festival kunnen organiseren en gratis houden. En uiteraard ook dankzij onze vele vrijwilligers”, zo klinkt het dankbaar bij Jennes die ook het stadsbestuur erkentelijk is. Op zaterdag 13 juli vanaf 14.30 uur is er ook nog Fun -Karaoke met Music Solution en Marino Sagaert.

Lees meer over