Intermarché Aarschot sluit eind maart definitief de deuren en Colruyt komt in de plaats

Intermarché Aarschot
Na een eerdere ontkenning van de keten zelf blijken de geruchten waar: de Intermarché in Aarschot gaat verdwijnen.

Op 4 januari 2023 ging in Aarschot het warenhuis Intermarché by Mestdagh in de Gasthuisstraat 65 open. Van bij de start waren er al problemen met de overnemer van de Carrefour by Mestdagh. De destijds op de sociale media geuite opmerkingen over het taalgebruik bij de producten, namelijk in het Frans, doken bij de geruchten over de sluiting weer op.

De winkel is ondertussen gestart met een grote kortingenactie en meerdere rekken zijn al leeg. Bij keten Colruyt, een mogelijk overnemer, blijft men karig met commentaar. "Het is geen geheim dat we bij Colruyt Group altijd op zoek zijn naar nieuwe opportuniteiten. We hebben dus ook ambities voor de Intermarché in Aarschot. Wanneer er daar meer over te vertellen is, zullen we niet aarzelen om daarover te communiceren ten gepaste tijden", zo klinkt het wat hol. 

Ondertussen is de overname een feit. Colruyt neemt inderdaad de Intermarché van Aarschot en die van Tienen over. Beide panden waren al enige tijd eigendom van Colruyt Group. Vanaf 2 april 2024 zullen de handelsovereenkomsten voor beide winkels overgenomen worden. Concreet zullen beide winkels op 2 april gesloten worden om ze om te vormen tot Colruyt Laagste Prijzen-winkels. De heropening van die winkels staat op de planning voor het najaar. Het personeel werd hier de afgelopen dagen over geïnformeerd en zij krijgen ook meteen een contract aangeboden bij Colruyt Group.